3 receptai, kurie padės įsitikinti, jog keraminiuose puodeliuose gaminami ne tik čanachai

Net pagal labai paprastą receptą keraminiuose puodeliuose gaminamas troškinys gardesnis nei verdamas „bendrame katile“. Matyt, turi šie indai savų paslapčių – tad kodėl nepabandžius jų įminti?

Kopūstų sriuba su grybais

Reikės:
1/4 kopūsto,
1 nedidelio poro (baltosios dalies),
2 svogūnų,
1 vidutinio dydžio morkos,
1 petražolės šaknies,
5 šaldytų baravykų,
3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
1,5 l sultinio,
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį.

Smulkiai supjaustykite kopūstą, porą, svogūnus. Morką, petražolės šaknį sutarkuokite. Baravykus supjaustykite šiaudeliais. Į storadugnį puodą supilkite aliejų, sudėkite daržoves ir grybus, trumpai pakepkite. Įpilkite sultinio, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite 30 minučių. Supilstykite sriubą į puodelius. Iš tešlos išpjaukite „dangtelius“, jais uždenkite puodelius, kraštus lengvai prispauskite. Pašaukite į iki 200 ºC įkaitintą orkaitę 15 – 18 minučių.

Airiškas jautienos troškinys su slyvomis ir alumi

Reikės:
1 kg jautienos,
2 šaukštų sviesto,
2 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
1 šaukšto miltų,
1 stiklinės tamsaus alaus,
1 stiklinės sultinio,
2 morkų,
1/2 stiklinės džiovintų slyvų,
2 šaukštų smulkintų prieskoninių žolelių,
druskos, pipirų pagal skonį

Jautieną supjaustykite stambiais kubeliais ir pakepinkite svieste. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus, sudėkite į mėsą. Suberkite miltus, maišydami dar kepkite porą minučių. Supilkite sultinį ir alų, sudėkite riekelėmis pjaustytas morkas, suberkite prieskonius, pasūdykite ir šiek tiek pakaitinkite. Supilkite troškinį į puodelius ir troškinkite 160 ºC karščio orkaitėje 1 valandą. Tada į puodelius sudėkite džiovintas slyvas ir dar kaitinkite be dangtelių 25 minutes. Patiekite apibėrę prieskoninėmis žolelėmis.

Vištienos troškinys su ryžiais

Reikės:
200 g ryžių,
300 g vištienos krūtinėlės,
1 morkos,
1 mažos cukinijos,
2 saldžiųjų paprikų,
aliejaus kepti,
350 ml 10 proc. riebumo grietinėlės,
1 saujos prieskoninių žolelių,
druskos ir penkių pipirų mišinio pagal skonį.

Ryžius pusiau apvirkite. Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustykite. Morką, paprikas ir cukiniją supjaustykite stambokais gabalais. Apkepkite daržoves aliejuje ant kaitrios ugnies nuolat maišydami, kad šiek tiek paskrustų. Sudėkite į keptuvę vištieną, pakepkite dar porą minučių. Puodeliuose sluoksniais dėkite ryžius ir vištieną su daržovėmis. Užpildykite juos iki dviejų trečdalių. Įberkite druskos, pipirų, užpilkite grietinėlės. Troškinkite 180 ºC karščio orkaitėje 20 minučių, prieš patiekiant apiberkite prieskoninėmis žolelėmis.

Daugiau receptų ir patarimų, kaip keraminiuose puodeliuose gaminti rudeniškus patiekalus, rasite žurnalo „Mano namai“ lapkričio mėnesio numeryje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis