3 patiekalai iš bulvių sočiam savaitgaliui

Savaitgalis - tai metas, kai pagaliau galite niekur neskubėti, mėgautis kiekviena akimirka ir leisti sau mažas nuodėmes. Tebūnie šįkart tai patiekalai iš bulvių. Pateikiame tris pasiūlymus.

Mėsa įdarytos bulvės

Reikės: 1 kg bulvių, 250 g riebios kiaulienos, 3 svogūnų, pipirų, druskos pagal skonį, 2 šaukštai riebalų, grietinės.

Nuluptas bulves iš dviejų priešingų pusių reikia šiek tiek nupjauti, kad galėtų stovėti. Vienoje pusėje išgremžkite duobutę ir įdėkite įdarą. Jį paruošti geriausia taip: kiaulieną sumalkite, pridėkite pakepintų svogūnų, pipirų, druskos, šalto vandens ir išmaišykite. Įdarytas bulves sudėkite į orkaitę ir kepkite, kol bulvės bus apskrudusios. Patiekiant jas geriausia apipilti grietine.

Shutterstock nuotr.

Bulvių plokštainis

Reikės: 1,5 kg bulvių, kiaušinio, 100 g lašinukų, svogūno, drusko, pipirų, pusės stiklinės grietinės.

Kai nulupsite bulves, jas sutarkuokite. Tuomet pasūdykite, įmuškite kiaušinį, sudėkite pusę paspirgintų lašinukų, supilkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite orkaitėje. Tuo tarpu svogūnus supjaustykite ruoželiais, lašinius kubeliais ir kepinkite, kol svogūnai suminkštės. Tik stebėkite, kad jie nepagelstų. Ar plokštainis iškepęs galite patikrinti paprastu būdu - įbedę dantų krapštuką, žiūrėkite, ar masė veliasi aplink jį ar ne.

Shutterstock nuotr.

Grybai su bulvėmis

Reikės: 1 kg baravykų (ar kiti mėgstami grybai), 0,5 kg bulvių, 2 svogūnų, 50 g lašinukų, stiklinės grietinės, pipirų, šaukšto pjaustytų krapų lapelių, druskos pagal skonį.

Nuplikytus baravykus supjaustykite juostelėmis ir pakepkite su smulkiai supjaustytais lašinukais ir svogūnais. Paskui užpilkite trupučiu pieno arba vandeniu, užvirinkite, sudėkite skiltelėmis supjaustytas bulves, pasūdykite ir troškinkite pamaišant, kol bulvės suminkštės. Įdėkite pipirų, krapų lapelių, grietinės, išmaišykite ir pakaitinkite iki užvirimo.

Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis