11 skaniausių įdarų lietiniams blynams

Nusprendus palepinti šeimyną ar svečius lietiniais blynais su įdaru, reikia įdėti nemažai pastangų, bet kiek laimės jie visiems suteikia! Pateikiame net 11 įdaro variacijų jūsų kulinarinių sugebėjimų atskleidimui.

Su kiekvienu iškeptu blynu namiškių ir svečių, o reiškia, ir šeimininkės nuotaika neišvengiamai gerėja, nes tai kone mėgstamiausias visų patiekalas, mažai kas jo atsisako. O jei tai lietiniai blynai su įdaru... Namuose bus tikra šventė! Beje, būtinai išbandykite riešutų įdarą, jei dar nesate atradę šio stebuklingo skonio.



Lietinių įdarai


Mėsos įdaras

Išvirkite 350 g mėsos ir smulkiai supjaustykite. Svieste apkepinkite supjaustytus svogūnus. Sumaišykite svogūnus su mėsa keptuvėje, įberkite druskos ir pipirų. Grietinė pabrėš lietinių skonį, taip pat prie jų tinka bešamelio padažas.


Kiaušinių įdaras

Smulkiai supjaustykite 6 virtus kiaušinius. Suberkite supjaustytus svogūnų laiškus, sukrėskite grietinę ar majonezą. Pasūdykite pagal skonį, galima įberti krapų – lietiniai bus pikantiškesni.


Grybų įdaras

500 g pievagrybių ir smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite aliejuje. Į masę įberkite 2 valg. šaukštus miltų, išmaišykite. Čia pat įpilkite 1,5 stiklinės pieno ir 2 valg. šaukštus grietinės. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Gausite švelnaus skonio grybų įdarą su švelniu grietinės padažu. Susuktus lietinius galite apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu. Rekomenduojama patiekti šiltus.


Vištienos įdaras

Išvirkite 500 g vištienos krūtinėlės ir sumalkite ją maisto smulkintuvu kartu su smulkiai supjaustytais krapais. Išspauskite 1 skiltelę česnako, suberkite 2 tarkuotus virtus kiaušinius, sukrėskite 1 valg. šaukštą grietinės, druskos ir pipirų pagal skonį. Lietiniai bus dar skanesni, jei juos apliesite ištirpinti sviestu.


Sūrio įdaras

Ant mažos ugnies pašildykite 150 ml grietinėlės. Sutarkuokite 50 g parmezano ir 50 g čederio, pavirkite, kol visiškai sutirštės. 2 min pavirkite žiedynais išskirstytus brokolius ir įsukite juos į blynus, aplieję sūrio padažu. Brokolius galima pakeisti cukinijomis, špinatais, taip pat skanūs lietiniai blynai su salotų lapais.


Lašišos įdaras

Aptepkite lietinius minkštu kreminiu sūreliu, ant viršaus uždėkite gabalėlį mažai sūdytos lašišos. Apibarstykite lašišą kapotais žalumynais, lietinius susukite. Nepaisant recepto paprastumo, blynelius pelnytai galima vadinti karališkais.


Varškės įdaras

50 g razinų užpilkite verdančiu vandeniu. 500 g varškės sumaišykite su 1 tryniu ir 2 valg. šaukštais cukraus. Galima įberti truputį vanilės, jei jums patinka jos nepakartojamas skonis ir aromatas.


Riešutų įdaras

Sumaišykite 500 ml pieno, 120 g cukraus, 100 g maltų graikinių riešutų ir 1 valg. š. miltų. Galima pagaminti įdarą iš įvairių riešutų, graikinius riešutus maišant su lazdyno riešutais, migdolais ir žemės riešutais. Mišinį ataušinkite ir pridėkite 100 g sviesto. Įdarą sutrinkite maišytuvu. Įpylus į jį 1 arb. šaukštelį konjako, skonis bus dar išraiškingesnis!


Citrininis įdaras

Kreminis sūrelis su citrinų džemu, apšlakstytas keliais lašais citrinų sulčių – nepamirštamas blynelių įdaras! Patiekite apibarstytus cukraus pudra.


Grietinėlės įdaras

Išplakite grietinėlę su cukrumi, vanile ir keliais lašais citrinos sulčių. Orinis įdaras lietiniams paruoštas!


Bananų įdaras

Sutrinkite trintuvėje 70 g sviesto ir 2 valg. šaukštus cukraus. Šakute sutrinkite 3 bananus, apšlakstykite juos 1 citrinos sultimis. Sumaišykite bananų tyrę su sviestu – įdaras paruoštas! Lietinius galima aplieti ištirpintu šokoladu. Jie bus ne mažiaus skanūs, jei bananus ne sutrinsite, bes supjaustysite smulkiais gabaliukais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis