Šventinis stalas be namuose kepto pyrago – kaip Kalėdų eglutė be viršūnėje spindinčios žvaigždės. Vienoms šeimininkėms – tai galimybė savo kulinariniu talentu nustebinti namiškius ir svečius. Kitoms – dar vienas virtuvės iššūkis, kurio rezultatas ne visados džiugina taip, kaip norėtųsi. Vis dėlto vadovaujantis pora patarimų, be didelių pastangų iškepsite komplimentų vertą gardėsį, o pats kepimas taps įspūdžių ir atradimų kupina veikla.
Pačių rinktais ar pirktais grybais su malonumu gardiname įvairius patiekalus visus metus. Tik ar žinome, kurios miško gėrybės kam tinka, kaip deramai jas paruošti ir laikyti. Dalijamės praktiškais patarimais ir mažomis paslaptimis, ką galima su grybais nuveikti virtuvėje.
Net ir tie, kurie nėra ledų mėgėjai, karštomis vasaros dienomis neatsisako šio šalto deserto. Yra apskaičiuota, kad šiltuoju metų laiku visame pasaulyje ledų porcija parduodama kas tris sekundes. Šį skaičių galite pakeisti gamindami ledus namuose. Pamėginkite.
Šie kibinai išlieka traškūs net atvėsę. Beje, dėmesio vertas jų įdaras – jis labai skanus, nes žalia supjaustoma į mažus gabalėlius. Bus dar skaniau, jei pridėsite riebalų – štai tobulas kibinų įdaras.
Vaišės gamtoje – vienos laukiamiausių pavasario pramogų. Tokioms išvykoms entuziastingai ruošiamės: tariamės su draugais, patikriname, ar tebetinkami nuo praėjusių metų iškylų atributai ir, žinoma, atsakingai sudarome valgiaraštį.
Puikus dalykas tie sumuštiniai: ir užkąsti, ir sočiai pavalgyti galima, nelygu, iš ko ir kaip pagaminti. Tai – ne tik duonos riekė su sviestu, dešra ar sūriu, tai – jau visas kulinarijos istorijos skyrius su daugybe receptų ir patarimų. Sumuštinius galima patiekti labai estetiškai, jie patogūs valgyti, greitai ir lengvai pagaminami.
Elgseną tyrinėjantys mokslininkai teigia, kad pomėgis valgyti aštrų maistą priklauso nuo žmogaus charakterio. Manoma, kad tokių patiekalų gerbėjams reikia adrenalino, jie mėgsta keliones ir šiaip nuotykių kupiną gyvenimą. Kita vertus, permainos gali neaplenkti nė vieno – juk prie aštraus maisto įprantama.