Žiedų pusnys vazoje: kad nuskintos hortenzijos kuo ilgiau žydėtų

Soduose ir gėlių darželiuose dabar gausiai žydi hortenzijos, kurių kiekvienas žiedas atrodo kaip visa puokštė, todėl šios gėlės taip gražiai ir atrodo vazoje. Jei norite papuošti savo būstą skintomis hortenzijomis, arba jei gavote jų dovanų, sužinokite, kaip jas laikyti vandenyje, kad smulkieji žiedeliai kiek įmanoma ilgiau išliktų švieži.

Vazoje gražiai, puošniai atrodo ir keli hortenzijos žiedkočiai su žiedais, ir vienas. Įdomią kompoziciją gausite, į vieną vazą pamerkę kelių spalvų hortenzijų žiedus. Taip pat šias gėles galima komponuoti ir su kitais augalais, pavyzdžiui, krapų žiedais – jie labai gražiai dera prie hortenzijų. Kadangi hortenzijų kotuose yra pieno pavidalo skysčio, vazoje jie išsilaikys ilgiau, jei kotus prieš merkdami šiek tiek apdeginsite ir iškart įkišite į šaltą vandenį.

Tai pat galima 10 minučių pamerkti hortenzijas į šaltą vandenį, tada nupjauti jų galiukus ir pamerkti į kambario temperatūros vandenį. Svarbu, kad pamerktų hortenzijų lapai nesiektų vandens, kitaip jie greit ims pūti. Geriausia prieš merkiant apatinius lapus pašalinti. Svarbu vandenį keisti daugmaž kas antrą dieną. Be to, hortenzijos nėra kaip rožės, kurioms patinka mirkti vandenyje, todėl nereikėtų žiedų purkšti vandeniu. Hortenzijų žiedai labai elegantiškai atrodo ir sudžiovinti. Žiedai gražiausiai sudžiūva sausoje ir tamsioje vietoje. Vėliau juos galima įdėti į vazą be vandens – turėsite namų puošmeną, kuri primins vasarą.

Happy hump day everyone 💜 #emmabridgewater #stormlantern #hydrangea #purple #pink #wallflowerplatter #wednesday #humpday 💜

A photo posted by 🎀 Emma L Davidson 🎀 (@emma_at_home) on Aug 3, 2016 at 12:02am PDT

Beautiful mauve hydrangeas and burgundy snaps look so rich together. #yyc#yycdesign #flowersofinstagram #vases #yycdesign #hydrangea #weddingflowers @purpleorchidcalgary

A photo posted by Debbie McBeth (@debbiemcbeth) on Aug 2, 2016 at 10:02pm PDT

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis