Trumpa atmintinė, kaip prižiūrėti vaškuolę

Tai vijoklinis augalas, turintis ovalius, tamsiai žalius lapus ir originalius, maloniai kvepiančius balsvai rožinės spalvos žiedus, sujungtus į skėčius. Pagal 2024 metų interjero dizaino tendencijas, tai bus vienas iš stilingiausių augalų, todėl dalinamės trumpa vaškuolės priežiūros atmintine.

Apie kambarinius augalus, kurie 2024 metais užkariaus interjero dizainą, skaitykite čia.


Kur ir kaip laikyti vaškuolę?


Ilgos atžalos gali laisvai kaboti, galima jas prisegti prie atramėlių. Nereikia šalinti peržydėjusių atžalų, nes sužydės ir kitais metais.


Gerai auga ir žydi tik gerai apšviestose vietose, bet tiesioginiai saulės spinduliai gali būti lapų pageltimo priežastimi. Tamsesnėse patalpose vaškuolė paprastai nežydi. Pripranta prie vietos, nemėgsta perstatinėjimo.


Shutterstock nuotr.


Kokia temperatūra tinkamiausia?


Vasarą 20-24 laipsniai. Tuo tarpu žiemą vaškuolė geriau jaučiasi šaltesnėse vietose (16-18 celcijaus temperatūroje).


Shutterstock nuotr.


Kaip laistyti vaškuolę?


Vaškuolė nemėgsta daug vandens. Vasarą reikia ją laistyti reguliariai, 1-2 kartus per savaitę. Žiemą galima leisti, kad žemė šiek tiek perdžiūtų iki kito laistymo. Rekomenduojamas lapų drėkinimas minkštu vandeniu.


Kaip tręšti?


Intensyvaus augimo metu – kas dvi savaitės silpnu mineralinių trąšų tirpalu. Per didelis azoto kiekis gali sulėtinti žydėjimą.


Shutterstock nuotr.


Vaškuolės persodinimas


Kas 2-3 metai į šiek tiek didesnį vazonėlį su lapinės žemės, durpių ir molio mišiniu. Būtinas geras drenažas. Geriau žydi ankštesniame vazonėlyje.


Shutterstock nuotr.


Kaip dauginti vaškuolę?


Viršūniniais ir ūglių sodinukais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis