Kaip susikurti svogūnų daržą plastiko butelyje

Ankstyvą pavasarį ne vienas ant palangės norime užauginti žalumynų, ypač populiaru daiginti svogūnų laiškus. Tačiau iš vandenyje pamerktų svogūnų galvų išaugusius laiškus galima vartoti vos dvi savaites – vėliau jiems ima trūkti maisto medžiagų, o štai pasodinti į žemę išlieka jie žali daug ilgiau ir nuolat užauga naujų. Skaitytojas Petras iš Molėtų raj. dalijasi gera idėja, kaip vienu metu ant palangės užauginti daug svogūnų neužimant daug vietos.

Viename didesniame, 2 l talpos plastiko butelyje galima daiginti 8-10 svogūnų galvų. Tokį „vazoną“ pasidaryti visai nesudėtinga – tereikia įpjauti butelį, kad būtų galima atlenkti liežuvėlį, pro susidariusią angą turi tilpti svogūno galva, o liežuvėlis iš apačios turėtų prilaikyti ją ir žemes, kad neiškristų. Tokias angas išplaukite per viso butelio paviršių, stenkitės, kad jos nebūtų arti viena kitos – tuomet svogūnai turės daugiau maisto medžiagų laiškams auginti.

Pripilkite į butelį prieskoniams auginti skirtos žemės, pro išpjautas angas į žemę sukaišiokite svogūnų galvas, ir daržas baigtas. Pirmieji daigeliai pasirodys jau po savaitės, o po dviejų galėsite skinti laiškus. Be to, toks sužaliavęs ankstyvasis daržas dar ir papuoš jūsų virtuvės palangę.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis