Skaitytojos patirtis: sodybos virsmas tikru rojaus kampeliu

(1)

Skaitytoja Jelena dalinasi savo šeimos sodybos istorija, kaip ji virto tikru pasididžiavimą keliančiu rojaus kampeliu.

Jelena su vyru į kaimą atsikraustė gyventi 2007 metais ir nuo pat pirmos akimirkos jie uoliai ėmė puoselėti sodybos aplinką. Moteris pasakoja, kad pradžioje jie turėjo visai mažai žinių ir lėšų, bet juos motyvavo labai didelis noras gyventi gražiai.



Pirmuosius augalus šeimai padovanojo draugai bei pažįstami. Jelenos šeima maloniai viską priimdavo ir sodindavo. Moteris pastebi, kad tai, kas po poros gyvenimo metų sodyboje jiems atrodė labai gražu, šiandien kelia juoką. Praėjus daugiau nei dešimtmečiui šeima sukaupė daug žinių bei patirties, todėl mato visas savo padarytas klaidas.




Landšafto dizainas tapo Jelenos hobiu. Moteris pasakoja, kad visą laiką jiedu su vyru stengiasi palaikyti vienas kitą (ji tapo idėjų generatoriumi, o vyras jų įgyvendintoju). Jelenos vyro rankomis sodyboje yra pagaminta daug mažosios architektūros elementų, pastatyti ūkiniai pastatai. Jis iš automechaniko tapo želdintoju, kalviu, staliumi.



Jelena sako, kad jų sodyboje nėra nei vieno augalo, kuris būtų pasodintas ne savomis rankomis. Jie viską daro tik patys ir tik su didele meile.



2013 metais Jelenos ir jos vyro sodyba laimėjo pirmą vietą „Gražiausios sodybos“ konkurse Jakų kaime. Po to, tais pačiais metais, sodyba buvo išrinkta kaip viena iš gražiausių sodybų Sendvario seniūnijoje.



Dabar sodyba yra labai pasikeitusi, tiek išvaizda, tiek plotu. Šeima turėjo galimybė nusipirkti šalia esantį sklypą ir dvigubai padidinti erdvę. Moteris pasakoja, kad teko įdėti labai daug pastangų, ir nors darbai dar nėra visai užbaigti, vaizdas džiugina tiek juos pačius, tiek aplinkinius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis