Skaitytoją nudžiugino daugybę žiedų išskleidusi juka

Mūsų skaitytoja Rasa buvo maloniai nustebinta - šiemet jos pluoštinė juka pasipuošė didžiuliu žiedų skaičiumi.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Šią pluoštinę juką auginu virš 10 metų, bet tokio grožio sulaukiau tik šiemet. Kiekvienais metais džiugindavo savo žydėjimu, išaugindama 3-5 stiebus. Dažniausiai pirmuosius žiedelius juka išskleidžia gimtadienio dieną - liepos 8-ąją.

Asmeninio archyvo nuotr.

Šie metai nebuvo išimtis ir gimtadienio dieną parodė savo pirmąjį žiedelį, tačiau užaugino ne tris, ir ne penkis stiebus, o 15! Aukščiausias žiedynas – beveik 2 metrai.

Asmeninio archyvo nuotr.

Juka auga visą dieną saulėtoje vietoje, priemolio žemėje ir yra truputį pakelta. Laistoma saikingai. Trąšų per visą jos gyvavimo laiką gal tik porą kartų yra gavusi“, – pasakojo Rasa.

Asmeninio archyvo nuotr.

Paklausta, ar yra kokia jukos auginimo paslaptis, ji teigė, jog pirmiausiai – tai meilė augalui.
„Ir gal tai, kad aš neskaidžiau kero, o palikau augti tiek, kiek tik norėjo. Žiemai ją aprišu (nors nebūtina) agroplėvele, kad nepakliūtų sniegas į lapų vidų ir neišlaužytų. Šalčiams ji atspari. Anksčiau augo vazone ir užaugindavo po 1-2 stiebus. Bet kai persikėlėm gyventi kitur, reikėjo rasti tinkamą vietą jai pasodinti. Pasakysiu tiesą – nieko nežinojau: ar saulė, ar pavėsis jai tinka. Pagalvojom su vyru, kad prieš terasą turėtų būt gera vieta. Augalas gražus,o dar jei sužydės – tai puoš visą kiemą. Ir jau kitais metais po pasodinimo juka išaugino 3 stiebus ir jų vis daugėjo, iki tol, kol galime džiaugtis štai tokiu grožiu“, – pasakojo ManoNamai.lt skaitytoja.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis