Puansetijos – Kalėdų simbolis ant palangės

Puansetija, arba puošniausioji karpažolė, yra vienas gražiausių augalų, kurie džiugina mus žiemą. Puansetijų būna įvairių atspalvių – nuo sodriai raudono iki švelniai kreminio.

Daug kas perka puansetiją dovanų Kalėdoms, nes būtent gruodį ši gėlė žydi. Dar ir todėl puansetija vadinama Beatliejaus žvaigžde arba Kalėdų žvaigžde.


Shutterstock


Ką reikėtų žinoti tiems, kas gavo dovanų ar įsigijo kalėdinę puansetiją? Visų pirma, tai – tropinis, amžinai žaliuojantis augalas, kurio tėvynė – Meksika ar Centrinė Amerika.


Dažnai pas mus gėlė nužydi ir iš karto nunyksta. Kita vertus, šiek tiek pasistengus galima ją išsaugoti ir paversti daugiamečiu augalu.


Shutterstock


Kaip išsaugoti puansetiją


1. Kai ims kristi puansetijos lapai, reikia nustoti ją laistyti ir tręšti. Kitas žingsnis – būtina nukirpti gėlės stiebus (kad liktų apie 15 cm aukščio nuo žemės).


Vazoną su gėle reikia pastatyti į tamsią, vėsią vietą ir palikti ten iki gegužės. Po žydėjimo puansetijai reikalingas ramybės laikotarpis.


Shutterstock


2. Gegužę puansetiją reikia išnešti į šviesią vietą ir vėl pradėti laistyti. Kad vėliau gėlė žydėtų, galima patręšti ją mineralinėmis trąšomis. Kai gėlė paaugs, reikia ją persodinti į naują žemę.


3. Puansetiją paskatinsite megzti pumpurus tokiu būdu: nuo spalio pradžios reikia kiekvieną naktį reikia įdėti vazoną į dėžę arba į vazoną mažiausiai 14-ai valandų.


4. Kai ims skleistis pažiedės, galima atnaujinti įprastinę puansetijos priežiūrą.


Svarbu! Auginantys puansetijas turėtų žinoti, kad jos labai nuodingos, todėl šakeles karpykite mūvėdami gumines pirštines.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis