Panevėžietę nustebino įspūdingą žiedų skaičių sukrovusi juka

Panevėžietė Nijolė Lukošienė jukas savo namų gėlyne pradėjo auginti daugiau nei prieš 20 metų, o šiemet, visai prieš savo gimtadienį, sulaukė ypatingos dovanos – kieme augančios jukos sukrovė net 56 įspūdingo grožio žiedus.

„Maždaug prieš 21 metus iš Olandijos atsisiunčiau tris nedidelius jukų daigelius ir pasodinau kieme. Pirmą kartą jos pražydo po 4 metų, nuo tada kas vasarą jukų gėlyne daugėja, ir jos vis pasipuošia žiedais, tačiau 56 žiedų dar nebuvo“, – džiaugėsi panevėžietė ir pajuokavo, kad šie šilumą, saulę ir derlingą žemę mėgstantys augalai taip gausiai pasipuošė jos gimtadienio proga. 

Ponia Nijolė sakė nežinanti ypatingų gudrybių, ką reikėtų daryti, kad jukos taip gausiai sužydėtų. „Tik patręšiu pavasarį žemę, ir daugiau nieko nedarau, – prisipažįsta augalus mylinti moteris. – Manau, kad šiemet buvo palanki žiema, todėl šie šiltųjų kraštų žiedai pražydo taip gausiai. Tiesa, šįkart jų žiedai šiek tiek mažesni nei ankstesniais metais, kai jų būdavo mažiau – apie 20“, – pasakojo panevėžietė ir vylėsi, kad šie įspūdingi jukų žiedai džiugins akį ir puoš namų kiemą iki pat rudens.


Galbūt ir Jūsų sode, gėlyne, darže šiemet kažkas maloniai nustebino? Pasidalinkite: manonamai@delfi.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis