Kėdainiečių šeima, kuri atrado laisvės receptą nuo žolės pjovimo

Šeimai, auginančiai tris vaikus, 5 papildomos valandos laisvalaikio - tai laimėjimas, prilygstantis aukso puodui. Tuo neabejoja kėdainietis Mantas Petrulis, kuris prieš mėnesį ruošėsi pirkti loterijos bilietą, tačiau užuot tai padaręs, nutarė sudalyvauti konkurse, kurio pagrindinis prizas - robotas vejapjovė. Šiandien laimėtu prizu labiausiai džiaugiasi trys šeimos vaikai, kurių tėtį robotas išlaisvino nuo varginančios vejos priežiūros nuosavo namo kieme.

Daugiavaikė šeima laiką su vaikais aukodavo žolės pjovimui

„Savo namuose turime keletą robotų - vieną, skirtą langams valyti, kitą - šluojantį ir plaunantį grindis. Mūsų šeimai, kurioje auga trys vaikai - tai nepamainomi pagalbininkai. Deja, vejai prižiūrėti per savaitę mums tekdavo skirti apie 5 valandas savo laisvalaikio. Parėjęs iš darbo vyras, vietoj to, kad pažaistų su mažamečiais sūnumis, du savaitės vakarus turėdavo paaukoti vejos prie mūsų namo pjovimui“, - pasakoja kėdainietė Irmida Petrulė.

„Vis dar negalime patikėti, kad „Automower“ robotas, prieš savaitę tapęs mūsų šeimos nariu, išvadavo mus nuo vejos pjovimo darbų visai vasarai“, - sako Mantas Petrulis.

Vyras šį pavasarį apie robotą vejapjovę sužinojęs iš pažįstamų, jau ketino pirkti loterijos bilietą ir laimėjimą investuoti į dar vieną automatizuotą pagalbininką, kuris palengvintų šeimos buitį. Tačiau šeima nutarė pirmiau išmėginti pasitaikiusią progą nemokamai laimėti galingą „Automower“ 430 X modelį.

Neabejodamas savo sėkme, vyras sudalyvavo „Husqvarna“ skelbtame konkurse „Priimk „Automower“ į savo šeimą“ ir laimėjo robotą vejapjovę, kuris prieš savaitę buvo instaliuotas kėdainiečių šeimos namo kieme.

Asmeninis archyvas

Robotas dirba naktimis, kol šeimyna ilsisi

Naujasis Petrulių sodininkas prižiūri 11 arų veją. „Mums buvo labai svarbu rasti sprendimą, kuris būtų ne tik efektyvus, bet ir saugus. Turime du mažamečius sūnus, kurie nuolat žaidžia kieme ir ypač domisi įvairia technika, todėl mums svarbu, kad visa, kas vyksta kieme būtų saugu vaikams ir mūsų augintiniams - šuniui ir katei. Robotą savo kieme užprogramavome dirbti naktimis - kol mes miegosime, sodininkas šienaus veją, dienomis robotas ilsėsis, o vaikai galės dūkti kieme“, - pasakoja M.Petrulis.

„Husqvarna Automower“ robotai, susidūrę su kliūtimi - žmogumi ar kitu objektu - sustoja ir pakeičia judėjimo kryptį. Robotas dirba specialiais kabeliais, nutiestais po žeme, pažymėtoje teritorijoje, iš kurios jis negali išeiti. Išsikrovus baterijai, robotas vejapjovė savarankiškai grįžta į savo įkrovimo stotelę, įrengtą prie namo.

„Kaip tvirtina robotą instaliavę „Husqvarna“ specialistai, dabar dėl vejos priežiūros galėsime nebesukti galvos daugiau nei 10 metų, o visą „sutaupytą“ laisvą laiką skirsime vaikams“, - džiūgauja M.Petrulis.

„Automower“ robotai vejapjovės turi signalizaciją ir navigacijos sistemą, kuri leidžia jiems puikiai orientuotis aplinkoje, „įsidėmėti“, kurias vejos zonas jie jau nušienavo, be to robotas, su įdiegta specialia „Automower Connect“ programėle gali būti valdomas ir mobiliuoju telefonu.

Roboto šeimininkas, kartą instaliavęs robotą savo kieme, apie žolės pjovimą gali užmiršti visam sezonui. Svarbu, nepamiršti prieš žiemą jį įnešti į pastogę.

Petrulių šeima pasakoja apie savo išsipildžiusią svajonę šiame VIDEO

Užsakymo nr.: PT_75323311

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis