Kaip prižiūrėti orchidėjas spalio mėnesį

Kaip ir mūsų įprasti vietiniai augalai, dauguma namuose auginamų orchidėjų turi išgyventi metų laikų kaitą. Natūraliose augimvietėse gegužraibiniai augalai susiduria su gana skirtingomis supančios aplinkos sąlygomis.

Spalis

Vėliausiai iki mėnesio galo į namus reikia pargabenti ir vėsiamėges orchidėjas. Dauguma rūšių ruošiasi žydėjimui, tikėtina, kad seni lapai gali pagelsti. Lapų kritimui įtakos gali turėti ir sumažėjęs šviesos intensyvumas bei kiekis. Orchidėjų nereikia saugoti nuo saulės, galima perstatyti ant šviesesnių langų. Dar sumažinamas trąšų kiekis ir laistymas, taip prisitaikant prie mažėjančios temperatūros. Spalio mėnesio vidutinės temperatūrinės vertės:

Šaltos sąlygos: 9 - 13 °C
Vidutinės sąlygos: 16 - 20 °C
Šiltos sąlygos: 19 - 24 °C

Išsamus straipsnis, kaip prižiūrėti orchidėjas rudenį ČIA

Visų metų orchidėjų priežiūros kalendorių rasite ČIA

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namaiprenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis