Idėjos, kaip įsirengti terasą, balkoną ir kiemelį

Vasarą išplėskite savo namų ribas – sukurkite jaukų ir stilingą kambarį... lauke. Plotelį po atviru dangumi, kad ir visai nedidelį.

Oazė mieste

Pagrindiniai elementai

Medinės grindys
Medinė terasa tarsi pratęsia namų ribas. Galima tiesiog išgrįsti žemę, bet medinės grindys sukuria namų interjero iliuziją.

Elegantiški augalai
Miestietiškoje oazėje turėtų augti apibrėžtos formos augalai, pavyzdžiui, tujos, agavos, kadagiai ir pan. Sodinkite juos aukštuose lakoniškuose vazonuose.

Masyvūs baldai
Jokių suklypusių suolelių! Kad erdvė būtų jauki ir švari, reikės baldų, atsparių bet kokioms oro sąlygoms.

Žaisliukai
Šie aksesuarai džiugins ir jus, ir svečius: lemputės, modernios lauko lempos, dujinės kepsninės, paslėpta garso sistema ir, žinoma, vaizdo projektorius filmams žiūrėti.

Stilingas pavėsis
Nuo saulės ir lietaus apsaugos modernus tentas, įtemptas keletu ilgų virvių.

Egzotikos dozė

Marokas? O gal Pietų Prancūzija? Tereikia keleto originalių akcentų, ir svajonių atostogas leisite tiesiog savo sode.

Pagrindiniai elementai

Ryškūs žiedai
Terasą papuoškite kaktusais, citrinmedžiais, figmedžiais ir pan. Bus dar įspūdingiau, jei vazonus nudažysite ryškiomis spalvomis.

Spalvos ir raštai
Nepatingėkite paieškoti originalių audinių baldakimui, staltiesei arba miegamosios lovos užtiesalui. Etnostiliaus raštai iškart įpūs tolimųjų kraštų dvasios.

Žibintai
Keletas stilingų žibintų, ir vakare pasijusite tarsi sėdėtumėte Viduržemio jūros pakrantėje.

Spalvų šėlsmas
Vynas ir sultys bus dar gardesnės, jei gersite iš masyvių spalvoto stiklo taurių. Vienas paprasčiausių triukų erdvei pagyvinti – spalvotos pagalvės. Jos gali būti ir didžiulės, sumestos ant žemės. Įdomus akcentas – ryškus raštuotas kilimas.

Kelionių dvasia
Jei iš tolimų kraštų parsivežėte gražių stiklo dirbinių, plakatų, suvenyrų, panaudokite juos unikaliai atmosferai sukurti. Tiks ir stilingai įrėmintos kelionių nuotraukos.

Sodas vazonuose

Čia visas dėmesys skiriamas indams, kuriuose auga jūsų augalai. Neįprasti dydžiai, spalvos ir proporcijos džiugins akį ir žavės svečius.

Pagrindiniai elementai

Dydis
Kuo didesni vazonai, tuo įspūdingiau. Rinkitės įvairių spalvų ir tekstūrų: terakotos spalvos, glazūruotus, metalinius ar medinius.

Originalumas
Vazonai – tradicinis sprendimas, bet kodėl nepabandžius pasodinti gėlių skardinėse, stiklainiuose, puodynėse? Net senas karutis gali priglausti gėlių klombą.

Užsiaugink pats
Vazonuose galima auginti įvairiausius augalus, net vijoklinius. Būtinai pasidomėkite, kokia priežiūra reikalinga kiekvienam augalui.

Romantiškas kampelis

Privatus rojus miesto viduryje, skęstantis vešlios augmenijos spalvose. Kiekviename kampelyje – po romantišką siurprizą...

Pagrindiniai elementai

Slėptuvė
Romantiškas kampelis neįsivaizduojamas be vijokliais apaugusios pavėsinės. Ideali vieta pasislėpti nuo saulės spindulių su mėgstama knyga ir šalta arbata.

Paslėptos grožybės
Kad kiekvienas takelio posūkis atskleistų kažką netikėto, tarp krūmų ir medžių šakų pastatykite skulptūras, pakabinkite meno objektus.

Jaukiai pasėdėti
Atokiame kampelyje, paslėptame nuo kaimynų akių, įtaisykite dailų stalelį (geriausia – antikvarinį) su kėdėmis.

Dekoracijos
Jei puošiame namus, kodėl nepapuošti sodo? Pabūkite ekscentriški ir padabinkite palmę senoviniais eglių žaisliukais. Maži žibintai, veidrodžiai ir žvakės sukurs unikalią atmosferą.

Kulinaro svajonė

Svajojate valgyti organišką maistą, bet nenorite brangiai mokėti? Griebkite kastuvą! Kiekvienas gali užsiauginti ekologiškų pupų ir morkų.

Pagrindiniai elementai

Pakeltos lysvės
Vazonuose, mediniuose arba mūriniuose loviuose pakeltos lysvės ypač tinka, jei kamuoja nugaros skausmai, nes tokias daug lengviau prižiūrėti, o ir vanduo nuteka geriau.

Natūrali uždanga
Pupos ir žirniai – puikus būdas paslėpti neišvaizdžias sodo dalis. Šie augalai gali sukurti tikrą žaliąją sieną, o ir žydi jie gražiai.

Žolelių rojus
Šalia tradicinių mėtų, petražolių, kmynų, šalavijų ir krapų vasarą pasodinkite pankolius, melisas ir rozmarinus. Išneškite į lauką namuose auginamus bazilikus.

Britiška klasika

Nesvarbu, kad jūsų sodas nesidriekia kiek akys užmato, o namai – ne XVI amžiaus pilis. Tereikia trupučio vaizduotės, ir arbatą sode gersite kaip tikri aristokratai...

Pagrindiniai elementai

Ideali veja
Tokiame sode privaloma trumpai nupjauta smaragdo žalumo veja. Jei atsirado išdžiūvusių plotų, žiemą pasėkite žolę ir uždenkite polietilenine plėvele iki pavasario.

Didingas akmuo
Kad takeliai atrodytų tarsi šimtmečių senumo, rinkitės stambias smiltainio, dolomito plokštes.

Harmonija
Kad sodas nebūtų pernelyg margas, užteks trejeto ketverto spalvų.

Senovės dvasia
Rinkitės tradicinių formų metalinius arba medinius lauko baldus. Papuoškite juos
dryžuoto ir gėlėto audinio pagalvėmis ir užtiesalais.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis