Horoskopas orchidėjų mylėtojams

Tokio horoskopo tikriausiai dar neskaitėte! Ar atitinka?

AVINAS

Smalsus ir greit užsidegantis: jis linkęs spontaniškai įsigyti egzotiškų (ir, toli gražu, nepigių) orchidėjų. Nors šio ženklo atstovas lengvai perpranta jų auginimo subtilybes, tačiau metodiška gėlių priežiūra jam gali greit pabosti – idealiausia, jei abipusiu sutarimu ja užsiima kas nors kitas. Sulaukęs tokios pagalbos Avinas gali sukaupti išties įspūdingą orchidėjų kolekciją.

Žemės ženklo atstovas Jautis puikiai pailsi puoselėdamas savo orchidėjas, tačiau jam nereikėtų dovanoti šių gėlių, nes tai gali traktuoti kaip kišimąsi į asmeninę erdvę. Tik pats Jautis ilgai svarstęs gali išsirinkti, kokių orchidėjų nori. Beje, vien puošnia išvaizda jis niekada nesusižavi – pirmiausia nuodugniai išsiaiškina, ar lėpūnėlėms gali suteikti tinkamas sąlygas.

Monotonija slegia šį nepastoviausią Zodiako ženklo atstovą, todėl vargu ar jį žavi orchidėjų auginimas. Tačiau parodomis, draugų turimomis kolekcijomis Dvyniai nuoširdžiai ir entuziastingai žavisi, nors ir trumpai... Beje, jis puikiai įsimena informaciją, tad yra puikus pašnekovas ir gali sėkmingai aptarti orchidėjų priežiūros subtilybes.

Jautriai į aplinką reaguojantis ir giliai į širdį viską imantis Vėžys orchidėjas prižiūri labai atsakingai, todėl paprastai sulaukia sėkmės – gėlės jam atsilygina žydėdamos. Tačiau auginti jas imasi tik tada, kai tvirtai žino, ko nori, kita vertus, gilintis į teoriją jam net nereikia, nes turi išlavintą intuiciją. Vėžys linkęs prisirišti prie branginamų daiktų – jam nekils mintis atsikratyti net ir skurstančio augalo.

Išdidusis Liūtas orchidėjoms jaučia išskirtinę simpatiją: jį žavi fantastiškų spalvų ir formų žiedai. Be abejo, Liūto kolekciją turi sudaryti retų rūšių gėlės – jomis visai teisėtai puikuojasi prieš bendraminčius. Ar užtenka kantrybės tokias orchidėjas auginti? Tikrai taip, nes Liūtas yra darbštus, o siekdamas tikslo – ir labai atkaklus, tad net ir gėlės „priverstos“ jam paklūsti.

Mergelė šiek tiek ironiškai vertina populiarius dalykus, tad renkasi ne tai, kuo visi žavisi, bet ieško „perliukų“ ir sugeba juos atrasti. Šiam ženklo atstovui nesvetimas pedantiškas tikslumas, todėl jo namuose žydi net ir įnoringos orchidėjos. Deja, Mergelės polinkis paraidžiui laikytis taisyklių jo augintinėms gali būti pražūtingas: kartais jų poreikius reikia ne žinoti, o pajusti.

Šio ženklo atstovas linkęs azartiškai pasinerti į kurią nors sritį – orchidėjų kolekcionavimas nėra išimtis, jei tik neryžtingosios Svarstyklės nesuabejoja savo gebėjimais. Puikus paskatinimas – dovanoti Svarstyklėms orchidėją. Šių žmonių skonis subtilus, tad labiau nudžiugins ne reto augalo žiedai, o galimybė meniškai ir originaliai papuošti interjerą išskirtinio grožio gėlėmis.

Skorpiono niekada nedomina prekybos centre parduodamos orchidėjos (jo nuomone, tai banalu) – jam reikia iššūkio, kad susižavėtų šiomis gėlėmis. Tad jo neišgąsdina sunkumai parsisiunčiant jų net iš kito pasaulio krašto. Taip sukaupta kolekcija (tegul ir nediduke) Skorpionas žavisi ir rūpinasi aistringai. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad svetima nuomonė jam nesvarbi, tačiau pabandykite neįvertinti jo orchidėjų...

Šiek tiek lengvabūdiškas ir prisirišti nemėgstantis Šaulys vargiai sugeba ištikimai rūpintis orchidėjomis. Tokia aistra jį gali užkrėsti nebent kurioje nors šalyje, botanikos sode, pamatyta įstabi kolekcija. Vis dėlto susidomėjimas netruks ilgai... Tiesa, šio ženklo atstovų garbei reikia pripažinti, kad be menkiausio širdies skausmo savo egzotiškas augintines gali padovanoti draugams.

Linkęs įžvelgti materialinę naudą ten, kur kiti jos nemato, tad orchidėjų auginimą sugeba paversti verslu –malonumą derina su nauda. Juolab kad jam puikiai sekasi darbai, reikalaujantys atidumo ir susikaupimo. Išorinis šaltumas trukdo Ožiaragiui dalytis savo džiaugsmu su aplinkiniais – net jei jo namuose pražysta reta orchidėja, greičiausiai niekas apie tai nesužino.

Niekas nenumano, ko galima tikėtis iš Vandenio. Jo orchidėjų kolekcija gali skinti laurus prestižinėse parodose, nes šio ženklo atstovas savo pomėgiui skiria visas jėgas. Bet taip pat sėkmingai vos nužydėjusią dovanų gautą gėlę Vandenis gali išmesti be menkiausio širdies skausmo. Aštriam jo protui ir lakiai vaizduotei būtini iššūkiai – net pirmoji Vandenio orchidėja turėtų būti rūšinė ir įnoringa!

Meniškos Žuvys moka pasidžiaugti kiekvienu orchidėjos žiedu: juk šio ženklo atstovui svarbiausia – ne iššūkis ar galimybė pasipuikuoti, o dabarties harmonija. Deja, išsiblaškymas kartais pakiša koją ten, kur reikia kruopštumo, tad Žuvims neverta pasiduoti svajonei kuo greičiau sukaupti lepių gėlių kolekciją. Patirties verčiau įgyti auginant atsparesnių hibridinių veislių orchidėjas.

Daugiau naudingos informacijos rasite naujame leidinyje „Orchidėjų gidas“, kuris skirtas tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems augintojams. Jį galite įsigyti pardavimo vietose arba užsiprenumeruoti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis