Gėlė, kuri savo žiedais džiugins visus metus

Begonijas pažįsta visi, mėgstami puošnūs jų žiedai, tad šios gėlės auginamos gėlynuose, vazonuose, balkonuose ir terasose, jos mus džiugina šiltuoju metų laiku. O šiltajam sezonui pasibaigus, spalvingais žiedais ir margais augalo lapais galima pasidžiaugti ir namuose.

Kaip išsirinkti. Jei dirbate prekybos srityje, ant darbo stalo rekomenduojame laikyti begoniją, nes verslininkams begonija yra tinkamiausias augalas. Taip pat begonijos rekomenduojamos žmonėms, kuriems sunku priimti sprendimus, kurie vis kreipiasi į kitus patarimo. Net jei išvardytos savybės jums nebūdingos, begonijas galite auginti tiesiog kaip gražų kambarinį augalą, kuris papuoš jūsų namus ir žydėjimo metu, ir kai lieka tik margi, raukti lapai. Šio augalo rūšių, žiedų ir lapų formų ir spalvų bei dydžių yra tiek daug, kad dažnai sunkiausia užduoti yra išsirinkti labiausiai patinkančią begoniją.


Shutterstock nuotr.


Auginimas. Nors dauguma begonijas augina lauke vasarą, neverta pamiršti, kad jos puikiai auga ir kambaryje šaltuoju metų laiku ir gali džiuginti žiedais laikotarpiu, kai akis jų labiausiai išsiilgusi. Yra begalė begonijos rūšių, bet dauguma parduotuvėse parduodamų augalų geriausiai auga šviesioje vietoje, bet ne tiesioginiuose saulės spinduliuose, nes saulė gali nudeginti augalo lapus. Jei norite begonijas auginti ant palangės, žinokite, kad nebūtina ieškoti konkrečios vietos, nes ji gana nereikli ir gerai augs kur ją bepastatytumėt. Tik šiam augalui nepatinka staigūs temperatūros svyravimai – geriausiai jis jaučiasi vidutinio šiltumo vietoje, kur temperatūra ne žemesnė nei 13 laipsnių. Jei kambaryje oras sausas, augalą laikas nuo laiko apipurkškite vandeniu.


Laistymas. Begonijas, kaip kitus kambarinius augalus, reikia laistyti tada, kai žemė šiek tiek išdžiūvusi. Laistykite kambario temperatūros vandeniu, kad nebūtų staigaus temperatūros pokyčio. Palaisčius begoniją, jei į lėkštelę po vazonu prasisunkė vandens, jį reikia išpilti. Žinovai sako, kad vandens negalima pilti ant pačių šaknų, geriau palaistyti vazono pakraščius.


Shutterstock nuotr.


Tręšimas. Jei norite, kad begonijos augtų vešlios ir ilgiau gyventų, reikia jas tręšti kambariniams augalams skirtomis skystomis trąšomis. Taip pat galima specialiu trąšų tirpalu išpurkšti augalo lapus.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis