Ekobaseinas: įkvėptas gamtos

Vandens telkinys pagyvina kraštovaizdį, suteikia jam gyvybės, neretai tampa ir pagrindiniu kiemo akcentu. O jei jis harmoningai dera prie aplinkos ir dar suteikia malonumo pasipliuškenti švarutėliame vandenyje – ko daugiau reikia!

Gamintojo nuotr.

Biologija vietoj chemijos

Be galo smagu pailsėti prie vandens telkinio, atsigaivinti jame karštą dieną. Tačiau šie malonumai kartais neatrodo ranka pasiekiami. Net įsirengus tvenkinį šalia namų, jį nėra paprasta prižiūrėti ir apželdinti, o jei kils mintis jame maudytis, puošnius vandens augalus tektų pamiršti – vanduo su chemikalais jiems netinka... Tačiau šiuos du iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus siekius galima įgyvendinti įsirengus ekobaseiną. Kaip ir ežere, vanduo čia skaidrus ir švarus – tai užtikrina vandens augalų ir tam tikrų mikroorganizmų derinys. Mikroorganizmai visokiausius šapelius, lapelius ir kitus į vandenį patenkančius „negerumus“ paverčia medžiagomis, kurias lengvai įsisavina vandens augalai. Todėl vandenyje malonu ir saugu maudytis. Įsirengę ekologišką baseiną mes pasinaudojame tuo, ką suteikia gamta, o drauge rūpinamės jos saugojimu.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Ekobaseine vandens kokybe „pasirūpina“ ne cheminės medžiagos, o biologiniai filtrai, mikroflora ir augalai.

Harmoninga kompozicija

Ekobaseinas tarsi susilieja su gamta: čia nerėžia akies netikra chloruoto vandens žydruma, mūsų lietuviškame kraštovaizdyje atrodanti lyg svetimkūnis. Ekobaseinas harmoningai pritampa kraštovaizdyje ir lengvai derinamas prie namo – juk galima pasirinkti jo dydį, formą, apželdinimo ir dekoravimo stilių. Visais metų laikais šis vandens telkinys atrodo natūraliai. Jį sudaro dvi zonos: plaukiojimo ir augalų, vadinamoji rekreacinė. Ši atlieka ir estetinę funkciją – juk turime galimybę grožėtis mėgstama ir dekoratyvia augmenija, puošiančia ne tik tvenkinį, bet ir kiemo aplinką.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Verta įsirengti!

Tad ne veltui iniciatyva pakeisti chloruojamus baseinus aplinkai draugiškesniais ekobaseinais, kilusi prieš porą dešimtmečių Austrijoje, Šveicarijoje ir Vokietijoje, taip išpopuliarėjo. Šiandien Vokietijoje kas antras baseinas yra ekologiškas. Ir mes galime pasekti racionaliųjų vokiečių pėdomis, įsigiję ekobaseiną „Sodo.lt“ bendrovėje.
Kadangi vandens kokybę ekobaseine užtikrina ne chloras, jame saugu maudytis ir alergijos kamuojamiems žmonėms, ir mažyliams. Tokiam vandens telkiniui įsirengti reikia projekto, hidroizoliacinės geomembranos, tinkamos baseinams, biologinių filtrų. Techniniai reikalavimai tuo ir baigiasi, o tada galime pasirūpinti ekobaseino puošyba kiekvienas pagal savo skonį: parinkti augalus, povandeninius šviestuvus, įkomponuoti terasą ar lieptą. Daugiau išsamių patarimų apie tai suteiks „Sodo.lt“ specialistai.

Užsakymo nr.: PT_64749785

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis