Būtiniausi darbai sode ir darže sausio mėnesį

Sausis - tai mėnuo, kuomet darbų sode ir darže nėra daug. Tačiau vis vien nereikėtų pamiršti savo puoselėjamų vietų sode ir darže.

Darbai sode

Pasirūpinkite, kad vaismedžiai ir uogakrūmiai gerai peržiemotų. Jei pasnigo nedaug, nuo takelių ir tuščių plotų (bet ne nuo vejos) nuvalytu sniegu apžerkite vaismedžių, ypač žemaūgių, pomedžius. Aviečių plantaciją, braškių lysves apmeskite žabai, eglišakėmis, padarykite užtvaras. Jei pasnigo gausiau, purų sniegą nuvalykite prie medžių kamienų ir gerai suminkite, kad po juo žievės negraužtų pelės. Vaismedžius apžiūrėkite, nuimkite kabančius mumifikuotus vaisius (juose miega ligų sukelėjai), kenkėjų lizdus, senus lapus ir viską sudeginkite.

Darbai darže

Nors už lango vis dar žiema, daržininkui nesunku įsivaizduoti savo daržą. Bet geriau nusipiešti jo planą popieriuje. Prisiminkite praėjusį sezoną ir apgalvokite, kaip išdėstysite daržovių lysves, kad priešsėliai būtu tinkami, dirva gerai įdirbta, patręšta ir, jei reikia kai kurioms kultūroms, nurūgštinta. Jei įmanoma, bent vieną lysvę numatykite užsėti sideratais. Gerai suplanavę, pavasarį daržoves pasodinsite tinkamose vietose, visos tilps. Daržo pakraštyje turi likti vietos daugiametėms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis