Būdai, kaip valyti namus su mėta

Mėtos labiausiai auga vasarą, bet derlių galima nuimti iki pat žiemos šalnų. Pasirodo, kad jos ne tik skanios, naudingos sveikatai, tačiau jų pagalba galima atšviežinti ir namus.

- Mėtos padeda atbaidyti peles ir kitus graužikus. Kaip tai padaryti? Mėtas sodinkite prie namų, nevenkite jų auginti, laikyti ir kambariuose.

Daugiau būdų, kaip kovoti su graužikais rasite ČIA

- Oro gaiviklis. Visų pirma atšviežinti namus galite tiesiog augindami ar laikydami mėtas, tačiau galite pasitelkti ir kitus būdus. Pavyzdžiui, mėtų lapelius sumaišyti su kitų augalų lapais ir žiedlapiais, šį mišinį išdėlioti į maišelius ir išdėlioti skirtingose namų vietose.

10 priemonių, kaip namuose sunaikinti blogą kvapą

- Atnaujinkite kilimus. Tereikia kilimą išvalyti su džiovintų mėtų ir sodos mišiniu. Praėjus pusvalandžiui-valandai nepamirškite išsiurbti kilimą.

Apie kilimus buityje, jų problemas ir sprendimus skaitykite ČIA

- Iš mėtų taip pat galite pasidaryti šampūną ir muilą. Pagamintos namuose šios kosmetikos priemonės ne tik bus ekologiškos, bet ir skleis gaivų bei malonų aromatą.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip pasigaminti muilą
9 dalykai, ką galima nuveikti su ūkiniu muilu

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis