10 augalų, kurie pritraukia laimę

Įprasta naudoti augalus kaip dekoratyvinį elementą namuose ar biure. Jie suteikia šviežumo ir leidžia jaustis arčiau gamtos. Nepaisant to, kad augalai gali būti geru namų dekoro elementu, yra daugybė jų, kurie atlieka dar vieną funkciją – gerina teigiamos energijos srautą. Juk, sutikite, neįmanoma būti laimingam ir patenkintam gyvenimu, jei jus supa neigiama aplinka.

Laimei, galite sumažinti neigiamą energiją pastatant keletą konkrečių augalų savo namuose ar biure. Tai bus naudinga ne tik jums, bet ir aplinkiniams.


Štai 10 augalų, kurie vilioja teigiamą energiją:


1. Bambukas


Jei norite daugiau sveikatos, meilės ir laimės savo gyvenime, bambukas yra vienas tų augalų, kurį reikėtų turėti namuose. Šis augalas tūkstančius metų Azijoje buvo suvokiamas kaip sėkmės ir klestėjimo simbolis.


Pagal fengšui, vertikali šio aukšto, žalio augalo forma primena medį. Tai turi įtakos mūsų gyvenimo energijai, gyvybingumui ir fiziniam aktyvumui.


Bambukas reikalauja labai mažai priežiūros. Laikykite jį kambario kampe, kuriame yra mažai apšvietimo ir atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių, pageidautina rytų arba pietryčių pusėje. Įstatykite į stiklinį dubenį su apie 2,5 cm aukščio distiliuoto arba išgryninto vandens.


Kad lydėtų laimė, reikia nelyginio stiebų skaičiaus.


2. Pinigų medis


Kitas populiarus augalas, kuris pritraukia teigiamą energiją, yra pinigų medis.


Pagal fengšui, šis augalas gamina teigiamos energijos srautą, kuris pritraukia sėkmę ir laimę.

Be to, jis padeda išvalyti orą, užterštą sintetinių chemikalų nuo baldų ir valymo darbų. Jis filtruoja patalpų orą ir padidina deguonies srautą.


Augalui reikia mažai priežiūros. Visada stenkitės pastatyti jį priešais kampą arba kampu. Ši pozicija padeda sumažinti stresą, taip pat neigiamas mintis. Tačiau nestatykite šiaurės rytų kampe, taip pat prie šiaurinės ir rytinės sienų.

Manoma, kad augalo ūgliai turėtų krypti į viršų, kad atneštų jums turtų ir gerovės.


3. Šalavijas


Šis augalas pasižymi neįtikėtinomis valymo savybėmis ir turi galimybę padėti kovoti su neigiamo ritmo bangomis. Jis gali būti naudojamas atsikratyti neigiamų emocijų, pavyzdžiui, pykčio ir baimės, taip pat skatina teigiamos energijos tėkmę jūsų namuose ir biure.


Šiaurės Amerikoje gyvuoja tradicija, vadinama smudging, kai žmonės degina baltus šalavijų ryšulius tam, kad atsikratytų neigiamos energijos.


Manoma, kad tuomet, kai tai daroma su teisingais ketinimais ir pagarba, smudging padeda padidinti teigiamą energiją visoje supančioje aplinkoje.


Be kita ko, šalavijų vazonėlis prie lango jūsų namuose skleis puikų kvapą. Taip pat, norėdami pagerinti savo sveikatą, galite naudoti šio augalo lapus, nes juose yra antibakterinių, priešgrybelinių, antiseptinių, antispazminių, sutraukiančių savybių.


Šio augalo nereikėtų statyti vietovėse, kur labai sausa arba yra mažai drėgmės.


4. Bazilikas


Šventasis bazilikas, induizmo kultūros ir Ajurvedos medicinos dalis. Šis augalas padeda išvalyti orą nuo neigiamos energijos ir į aplinką pritraukia teigiamas vibracijas.


Tikima, kad baziliko auginimas namuose ar sode turi dvasinį gydomąjį poveikį aplinkai. Tai naudinga patalpų gyventojams.


Jis yra vienas iš nedaugelio augalų, kuris išskiria deguonį 20 valandų per dieną, taip pat sugeria kenksmingas dujas, tokias kaip anglies dioksidą ir anglies monoksidą. Šį augalą reikia laikyti šiaurinėje, rytų ar šiaurės rytų pusėje.

Šventasis bazilikas yra galingas antioksidantas, turintis antibakterinių, priešgrybelinių ir priešuždegiminių savybių, kurios padeda gydyti įvairias lygas – nuo peršalimo iki virškinimo problemų.


Augalo lapai, kaip žinia, yra valgomi. Jie gali būti vartojami švieži arba džiovinti. Lapai net gali būti naudojami vandens išvalymui. Toks išgrynintas vanduo turėtų būti apšlakstomas namuose – tokiu būdu, tikima, teigiamos energijos srautas tampa dar didesnis.


5. Orchidėja


Pagal fengšui, orchidėja yra dar vienas vazoninis augalas, kuris pritraukia teigiamą energiją. Jis ne tik gerina namų energiją, bet taip pat ir pačių savininkų gyvenimą – tiek dvasiškai, tiek fiziškai.


Senovės graikai siejo orchidėjas su vaisingumu ir vyriškumu, todėl tai buvo puiki dovana jaunavedžiams.

Orchidėjų gėlės itin puošnios – būna įvairių formų ir dydžių, tad galima pritaikyti įvairių tipų interjerams. Saldus ir malonus aromatas taip pat pakelia nuotaiką.


Orchidėjos ne tik sugeria anglies dvideginį, taip pat išskiria deguonį ir naktį. Taigi, miegamasis yra tinkama vieta Jūsų orchidėjai.


Šiais augalais paprasta rūpintis! Jiems išgyventi reikia šviesos ir dirvožemio drėgmės.


6. Lelija


Taikos lelija – dar vienas gražus žydintis augalas, kuris gali padėti klestėti dvasiškai, protiškai ir fiziškai. Blizgūs lapai pagerina geros energijos srautą namuose.


Šis augalas taip pat valo orą, skaido ir neutralizuoja kenksmingas patalpų dujas. Jis gali išvalyti patalpų oro toksinus, tokius kaip benzenas ar anglies monoksidas.


Taikos lelijomis taip pat itin lengva rūpintis. Jos gerai auga pavėsyje arba tamsioje aplinkoje, taigi gali būti puikiu papildymu rūsyje, mažame biure ir net kampinėje spintelėje.


Taip pat galite statyti jas miegamajame – tai suteiks ramybės ir ramaus miego jausmą.


Be to, šie tamsiai žalios spalvos augalai su ryškiais baltais žiedais tinka bet kuriam interjerui.


7. Rozmarinas


Rozmarinas yra ypač rekomenduotinas fizinei ir psichinei gerovei. Jis taip pat valo orą nuo kenksmingų medžiagų.

Be to, jis turi vaistinių savybių, kurios buvo naudojamos jau nuo senovės laikų gydant įvairias sveikatos problemas.

Vien tik kvapas gali akimirksniu pakelti nuotaiką, sumažinti nuovargį, padėti kovoti su nerimu, pagerinti atmintį ir gydyti nemigą bei jėgų netekimą. Rozmarinas taip pat atneša vidinę ramybę, todėl tikrai nusipelno vietos jūsų namuose.

Rozmariną reikia laikyti saulėtoje vietoje ir labai svarbu neperlaistyti.


Taip pat galite naudoti lapus kaip arbatą, ypač kai kankina galvos skausmas. Jūs netgi galite įdėti keletą džiovintų rozmarino šakelių į medžiaginius krepšelius ir išdėlioti juos namuose – tai pritraukia teigiamą energiją.


8. Jazminas


Jazminas, taip pat žinomas kaip porų augalas, pritraukia teigiamą energiją ir padeda stiprinti santykius bei kurti romantiką.


Saldus jazminų kvapas padeda pašalinti neigiamą energiją iš kambario ir didina pasitikėjimą savimi bei optimizmą. Be to, jo malonus kvapas gali padėti nuraminti protą ir suteikti naujos energijos. Jis net padeda kovoti su psichikos problemomis ir liūdesiu.


Jeigu auginate jazminą uždaroje patalpoje, pastatykite šį augalą pietų pusėje šalia lango. Jūs galite mėgautis juo miegamajame ar kitoje patalpoje, kurioje praleidžiate daugiausiai laiko su savo partneriu.


Taip pat jazminą galima auginti sode. Tuomet jam tinkama vieta – šiaurės, rytų ar šiaurės rytų pusėje.


9. Alijošius


Tai geros kloties ir teigiamų emocijų nešėjas. Energija, kurią jis išskiria, padeda atsikratyti nesėkmių ir neigiamų nuotaikų.


Šiuo augalu paprasta rūpintis. Galite pastatyti netiesioginės saulės apšviestoje ar dirbtinės šviesos vietoje, tik būtina reguliariai laistyti. Tačiau atminkite, kad šis augalas negali toleruoti stovinčio vandens.


Alijošius praturtina kambarį ramia malone, be to, jis vertinamas ir dėl gydomųjų savybių. Tinkamas nuo nedidelių nudegimų, spuogų, taip pat galite naudoti gelį gydyti įvairias odos problemas.


Rekomenduojama statyti augalą tokioje vietoje, kur vyksta didžiausias judėjimas, kad jis galėtų sugerti neigiamas bangas jūsų namuose. Taip pat tinkama vieta kambaryje, kuriame dažniausiai priimate svečius.


10. Chrizantema


Chrizantema taip pat pritraukia teigiamas vibracijas, išstumdama neigiamas. Budizme chrizantema atstovauja grynumui ir sąžiningumui. Kinai ir japonai tiki gydomąja šio augalo galia.


Be to, chrizantema turi oro valymo savybių – gali padėti išgryninti orą ir pašalinti toksinus, tokius kaip benzenas, amoniakas ir kitos cheminės medžiagos.


Šis augalas skatina gerovę namuose, taip pat simbolizuoja ilgą gyvenimą. Rekomenduojama statyti tose srityse, kuriose susikaupia nuolatinė įtampa.


Chrizantemų gėlės būna įvairių spalvų: raudonos, oranžinės, geltonos, baltos, levandų – lengvai priderinamos bene prie kiekvieno interjero.


Kiti patarimai


· Stenkitės tvarkyti aplinką, kurioje esate. Atsikratykite nepageidaujamų ir nenaudojamų daiktų, nes jie suteikia neigiamos energijos.

· Reguliariai valykite savo namus ir darbo vietą. Laikykite daiktus jiems skirtose vietose.

· Leiskite saulės spinduliams ir grynam orui patekti į jūsų namus.

· Pamėginkite kas kelis mėnesius perstatyti baldus – tai padės „perlaužti“ neigiamos energijos bangas.

· Pagyvinkite savo erdvę ryškiomis spalvomis.

· Medituokite savo namuose, nes per meditaciją spinduliuojama teigiama energija.

· Būkite pozityvūs ir neleiskite neigiamoms emocijoms skverbtis į jus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis