Ką veikti su šiuo milžinu: pusšimtį kilogramų sveriančio moliūgo likimas dar neaiškus

Visada smagu, kai iš nei gramo nesveriančios sėklos išauga didelė daržovė. O jei ta daržovė sveria virš 50 kilogramų, ji tampa ne tik šeimininkų džiaugsmu, tačiau ir objektu, kurį verta pamatyti. Būtent taip ir nutiko poniai Alei iš Ąžuolų Būdos, kurios darže užaugo 52 kg svorio moliūgas.

Moliūgo nuotraukas atsiuntusio p. Alės krikštasūnio Marijaus Buraičio teigimu, šio 52 kg milžino aukštis 80 cm, o apimtis 180 cm.

Skaitytojo nuotr.

Moliūgo savininkė kol kas nenusprendė, koks bus jo likimas. „Niekada tokio didelio neturėjome, todėl dar džiaugiamės juo. Parodome tai draugams, tai kaimynams. Norisi, kad jis liktų sveikas bent iki rudens šventės“, - pasakojo pašnekovė.

Skaitytojo nuotr.
Su moliūgu pozuoja nuotraukas atsiuntusio M.Buraičio mergina Erika.

Ponia Alė moliūgus augina nemažai metų, bet išauginti milžinų specialiai nesiekė. „Pasodinome jį ne dirvoje, o ant krūvos, kurioje metamos išravėtos piktžolės, savotiško komposto. Saulės toje vietoje jis gauna visą dieną, bet daugiau nieko papildomo negavo. Būtume žinoję, kad jis taip augs, per karščius dar būtume palaistę ar patręšę, o dabar moliūgas augo „savo noru“, be ypatingos priežiūros“, - teigė pašnekovė.

Skaitytojo nuotr.
Skaitytojo nuotr.
Skaitytojo nuotr.

Apie moliūgų auginimą neseniai rašėme ČIA

Manonamai.lt primena, kad kol kas didžiausio Lietuvoje išauginto moliūgo rekordas užfiksuotas 2011 m. ir priklauso Povilui Patumsiui. Jo ūkyje, esančiame Liepdegių kaime, Anykščių rajone, išaugintas moliūgas svėrė 158 kg, ir buvo 280 cm apimties.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis