3 idėjos, kad jūsų sodas šiemet būtų kitoks

Atėjus šiltesniems orams, dairomės idėjų ir svarstome, kaip papuošti savo sodą, terasą ar vidinį kiemą. Kartais pakanka vos keleto atnaujinimų ir sodo erdvė atrodo visiškai kitaip nei praėjusiais metais. Patarimais, kaip atnaujinti sodą, dalinasi „Fiskars“ apželdinimo ir sodo priežiūros specialistė Kati Jukarainen.

Maloni poilsio erdvė

Atšilus orui perkelkite savo svetainę į pavėsinę. Galite rinktis jau pagamintą, lengvos konstrukcijos pavėsinę arba tvirtesnę, pavyzdžiui, pagamintą iš medžio. Pavėsinę gausiai puoškite augalais, vijokliais, kvapniais prieskoniniais ir estetinį pasigėrėjimą keliančiais augalais, kad užsibūti laikinoje svetainėje norėtųsi kuo ilgiau. Pavėsinėje įrengtas žalias vijoklinis stogas apsaugos jus nuo saulės šviesos bei suteiks privatumo.

Shutterstock

Žalias koridorius

Paprastas, bet įsimintinas gali būti šalia namų įrengtas žaliasis koridorius. Jį galite sukonstruoti iš medinių tvorelių, skirtų augalams augti į aukštį, ar lenkto metalinio tinklelio. Prie tunelio kraštų pasodinkite vijoklių, šie lips konstrukcija bei augdami ją uždengs. Žaliąjį koridorių taip pat galite sukurti pasodindami gluosnius ar lelijas dvejomis eilėmis.

Shutterstock

Laistymo planas

Jei dar neturite įsirengę laistymo sistemos – šiemet pats laikas tą padaryti. Nuvytę, išdžiūvę augalai bei parudusi veja nepapuošė dar nei vieno sodo. Nuo ko pradėti? Išmatuokite savo sodo atstumus nuo laistymo šaltinio ir įvertinkite, koks laistymo būdas būtų priimtiniausias. Jei laistote su laistymo žarna, patikrinkite ar ji pakankamai ilga ir ar galite su ja pasiekti visą sodą. Jums prireiks ilgesnės žarnos, jei kieme įkursite atskiras erdves su atitvarais. Gali būti, kad sode yra erdvių, kurias reikia laistyti skirtingai. Tokiais atvejais patogu naudotis laistymo žarna su rite. Ritės patogios nešti bei leidžia laistymo žarną pailginti tuomet, kai to reikia. Dėl laistymo įrangos mobilumo, laistymo žarna galima palaistyti ne tik kiemą, bet ir vazoninį sodą, o kur reikia laistymo žarną prijungti prie mobilių purkštukų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis