Kai suveši gėlynai ir ūgteli medžiai, kai jau smagu grožėtis augalų spalvų bei formų deriniais, atrodytų, tada baigiasi sodo kūrimo darbai ir belieka džiaugtis tuo, kas pasiekta. Galbūt taip yra, kai aplinka pasirūpina kraštovaizdžio specialistas. Tačiau kai sodą puoselėja patys šeimininkai, vis tobulesnio vaizdo paieškos niekada nesibaigia, o eksperimentai tik įkvepia naujiems pokyčiams.
Vienmetės gėlės išsiskiria puošniais žiedais, o ir gėlynų vaizdą kasmet galima kardinaliai keisti, jei rinksitės šiuos augalus. Tačiau neužtenka vien tik įsigyti ir pasodinti vienmečių gėlių: tankiai ir gražiai jos suveši tada, kai parenkama tinkama augimo vieta.
Daržininkai ir sodininkai svajoja apie gražią aplinką ir gausų derlių. Tam būtinas integruotas įvairių tręšimo, apsaugos nuo žaladarių priemonių naudojimas. Suformavę šių priemonių krepšelį ir naudodami jį tinkamu laiku, užtikrinsite integruotą arba, kitaip tariant, visapusę augalų priežiūrą.
Ankstyvą pavasarį paprastai žmogaus organizmui trūksta vitaminų, o ir šiaip norisi gaivios žalumos virtuvėje, tad kodėl gi nepasisodinus daržo ant palangės? Apie pipirnę, kurią itin lengva auginti, jau esame rašę, bet šį kartą prisiminkime saulėgrąžas, kurios į mūsų virtuvę atkeliavo ne taip jau seniai. Taip taip, tas pačias saulėgrąžas, kurios vasarą stambiais ir geltonais žiedais puošia mūsų gėlynus bei daržus. Kad saulėgrąžų sėklos yra sveikas maistas, tą daugelis žinome, bet ar žinote, kad ir jų daigai irgi yra sveiki ir skanūs? Tad verta pabandyti, tai tikrai nesudėtinga.
Kokie turi būti idealūs pusryčiai? Savaime suprantama, tai turi būti apskrudę ir apetitą keliantys varškėčiai su grietine arba uogų padažu. Tokie pusryčiai nepalieka jokių šansų kitiems patiekalams ir akimirksniu visus namiškius suburia prie pietų stalo.
Duonos kepimas namuose visada buvo didžia tradicija, kurią mes, šiais vartotojiškais laikais, apleidome. Sakoma, kad šviežiai kepamos duonos kvapas į namus pritraukia gerovę ir sėkmę, o netekėjusioms merginoms šis kvapas padeda pritraukti patį geriausią vyrą. Tad pasiraitokime rankoves ir neapleiskime tradicijos kepti duoną namuose. Tą daryti yra labai paprasta, o skonis tūkstančius kartų geresnis nei pirktinės duonos. Be to, galite į valias paleisti savo fantaziją ir duonai naudoti įvairius miltų derinius, berti visokias sėklas, džiovintus vaisius, uogas ir pan.
Kartais taip norisi kuo nors pasilepinti, o šaldytuve tik būtiniausi produktai. Išeitis yra, tai gali būti varškės apkepas, kuris niekuomet nenuvilia.