Spalvos jūsų vonios kambariui

Pakeisti vonios kambario nuotaiką geriausia pasirenkant spalvas. Tačiau tai anaiptol nėra pats paprasčiausias uždavinys. Pasitelkite savo kūrybiškumą ir pasirinkite spalvų derinius iš šiame straipsnyje siūlomų variantų.

Ryškiai raudoni ar oranžiniai tonai – drąsus pasirinkimas voniai. Šios spalvos suteikia gaivos, leidžia pasijusti energingiems, ypač jei naudojamos ties dušo kabina.

Shutterstock nuotr.

Šviesios spalvos, pavyzdžiui, balta, visuomet buvo vienos populiariausių vonios kambariui dėl jos sukuriamo švaros įspūdžio. Reikia atsiminti ir tai, kad balta turi gausybę atspalvių ir tonų, nuo kreminės iki dramblio kaulo, tad fantazijai čia ribų nėra. Juolab kad šviesime fone galima žaisti formomis ir šešėliais, pavyzdžiui, sieną prie kriauklės galima dekoruoti lipdiniais. Spalva juk nepasikeis, bet efektas bus pribloškiantis!

Shutterstock nuotr.

Galite naudoti ir tamsesnius atspalvius, siekdami sukurti kontrastus su kitais patalpos aksesuarais. Nors vonios kambariui rekomenduojamos šviesios spalvos, kad jis atrodytų erdvus, jei jūsų vonios kambarys pakankamai didelis, drąsiai rinkitės tamsesnes spalvas.

Rožinė, nors ir neįprasta, yra kita spalva, kurią jūs galite pasirinkti iš šviesesniųjų sąrašo. Rožinė jūsų voniai suteiks retro stiliaus, Viktorijos epochos ir kaimo dvaro įspūdį.

Mėlyna – geriausia spalva, kokią tik galite pasirinkti vonios sienoms. Bet koks mėlynos atspalvis patiks visiems ir sukurs raminančią, jėgų teikiančią atmosferą. Jūros ir dangaus spalvos sukurs natūralumo jausmą, prislopinti atspalviai suteiks šiltumo ir atpalaiduos.

Shutterstock nuotr.

Pastelinės spalvos padės mažame vonios kambaryje sukurti erdvės įspūdį. Nors šiandien žmonės dažnai renkasi ryškesnes spalvas, derindami prie kitų aksesuarų ir aplinkos, geriau rinktis pastelines, ypač jei jūsų vonios kambarys mažas.

Shutterstock nuotr.

Geltonos ir žalios atspalviai taip pat gali atrodyti žavingai. Tačiau šios dvi spalvos susilaukia kritikos dėl savybės vizualiai iškreipti kitas spalvas, pavyzdžiui, jūsų odos, kai žvelgiate į tokioje vonioje pakabintą veidrodį. Esą geltona spalva odą paverčia išblyškusia, o dėl žalios spalvos galite atrodyti negaluojantys (geriausiai šiuo atžvilgiu tinka rožinė).

Shutterstock nuotr.

Šios spalvos taip pat neigiamai vertinamos dėl jų atspindėjimo savybės. Tačiau abiejų šių spalvų šviesesni atspalviai neturi tų savybių. Galite naudoti blyškius gelsvus atspalvius kartu su balta.

Jei norite ryškių, bet jaukių spalvų, rinkitės rudą ir rusvą. Šios gilios neutralios spalvos sukurs labai „žemišką“ atmosferą. Vienos šių spalvų ryškesnį variantą galite panaudoti kažkuriai vienai sienai, kuri tuomet taptų jūsų vonios kambario akcentu.

Corbis/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis