Mažas vonios kambarys: novatoriškos daiktų laikymo idėjos

Vonios kambariai garsėja kaip ta namų vieta, kur nuolat trūksta vietos daiktams susidėti. Žinoma, kartais juos galima rekonstruoti, tačiau tai įmanoma tik turint nemenką pinigų sumą ir nebijant visų su tuo susijusių rūpesčių. Paprastai su ankštu vonios kambariu tenka susitaikyti, tačiau visuomet yra būdų, kaip jį paversti toleruotinu. Tereikia į situaciją pažvelgti novatoriškai ir rasti sprendimus, kurie leis išnaudoti kiekvieną centimetrą neužgriozdinant kambario.

Visi žino įprastas spinteles ir lentynas, kurias galima įrengti virš klozeto, jau nekalbant apie duše pakabintas dėtuves. Tai puikios idėjos, tačiau jos nėra novatoriškos. Be to, jos ne visada išsprendžia daiktų laikymo problemą. Štai keletas kūrybingų ir patrauklių būdų, kaip išnaudoti savo vonios kambario erdvę.

Lentynos vynui laikyti

Taip, čia nėra jokios klaidos. Juk vyno lentynos gali laikyti ne vien vyną, ar ne? Pakabinkite vieną tokią lentyną ant sienos ir sudėkite į ją susuktus švarius rankšluosčius. Į apvalias vyno lentynų angas sudėti rankšluosčiai taps puikia vonios kambario dekoracija. Be to, senojoje rankšluosčių vietoje spintelėje galėsite paslėpti smulkesnius daiktus.

Dušo užuolaidos su kišenėmis

Jeigu jūsų dušo kabina tik šiaip sau kabo ir neatlieka jokios papildomos funkcijos, pats metas ją „įdarbinti“. Įsigykite dušo užuolaidą su kišenėmis. Tai idealus sprendimas norint patogiai susidėti kempines, skustuvus ir muilą. Tokios dušo užuolaidos nėra labai brangios. Jeigu nerimaujate kaip tai atrodys, skaitykite toliau – kitas patarimas apie tai, kaip jas paslėpti.

Dvigubas karnizas dušo užuolaidoms

Dvigubas dušo užuolaidų karnizas gali būti panaudotas keliais būdais. Pirma, jis gali padėti paslėpti dušo užuolaidą su kišenėmis. Tokią užuolaidą paprasčiausiai pakabinkite vidinėje dušo pusėje, o gražesniąją – išorinėje. Be to, išorinį karnizą galima panaudoti rankšluosčiams sukabinti. Tokie karnizai gali būti įtempiami (tai nereikalauja ypatingo įrengimo) arba visam laikui pritvirtinti prie sienos. Jie gali išlaikyti penkis-septynis kilogramus svorio.

Pakabinama dušo dėtuvė

Jeigu neįsivaizduojate savo gyvenimo be dabartinės dušo užuolaidos, nenorite jos pakeisti ar įrengti dvigubą karnizą, tuomet siūlome dar vieną variantą – įsigykite pakabinamą dušo dėtuvę, kurią galėsite užkabinti ant užuolaidos žiedo. Tokios dėtuvės pagamintos iš medžiagos, kuri nebijo pelėsio, be to, jas galima skalbti skalbimo mašinoje. Galbūt jose ir nepatogu laikyti kasdien naudojamus daiktus, tačiau jos puikiai tinka rečiau naudojamoms priemonėms, tokioms kaip papildomi peiliukai, vaikų žaislai ar kartą per savaitę naudojamas plaukų kondicionierius, sudėti.

Pakabinamas skalbinių maišas

Jeigu turite vaikų, kurie maudynių vonioje neįsivaizduoja be žaislų, tuomet jiems sudėti nupirkite pakabinamą skalbinių maišą. Paprastai jie būna pagaminti iš tinkliuko, tad galima sudėti dar drėgnus žaislus ir pakabinti juos virš vonios, kad išdžiūtų. Vėliau maišą galėsite paslėpti mažiau matomoje vietoje.

Rankšluosčių kabyklos

Rinkitės rankšluosčių kabyklą, kurios viršuje yra lentynėlė – taip turėsite papildomos vietos daiktams susidėti. Kartais kabyklos turi papildomus kabliukus, ant kurių galima dar kažką pakabinti. Jeigu ant sienos maža vietos, tuomet galite įsigyti rankšluosčių kabyklą, kuri telpa virš durų ar dušo kabinos durų.

Momentinės vonios lentynos

Jeigu nėra lėšų rankšluosčių kabyklai pakeisti arba būstą nuomojate ir negalite daug ko daryti, tuomet išbandykite momentines vonios lentynas. Tai papildomas plotas daiktams susidėti bet kur, kur tik galite jas užkabinti. Chromuotos lentynėlės yra maždaug 15 centimetrų gylio ir 30-50 centimetrų pločio. Jas galima pakabinti už rankšluosčių kabyklos. Momentinės vonios lentynos pagamintos taip, kad išlieka stabilios net be specialaus pritvirtinimo.

Dekoratyviniai elementai

Dėžės, krepšeliai ar kiti panašūs daiktai gali tarnauti kaip puikus būdas sudėti (ir paslėpti) daiktams lentynose. Dėžutės gali būti dažytos ar dekoruotos dekupažo technika, jas galima priderinti prie interjero arba užrašyti ant jų, kas yra viduje. Šis variantas vizualiai atrodo kur kas geriau nei paprastai sustatyti daiktai lentynose. Jeigu baiminatės, kad dėžutės gali nukristi nuo lentynų, naudokite lipnią juostelę (angl. Velcro). To pakaks, kad dėžutė tvirtai laikytųsi, tačiau prireikus galėsite lengvai ją nuimti nuo lentynos.

Klozeto spintelė

Patys išradingiausi išnaudoja vonios kambaryje net erdvė aplink klozetą. Galima įsigyti ar pasigaminti spintelę, kuri įrėmins jūsų klozeto bakelį. Joje galėsite susidėti tualetinį popierių ir kitus daiktus. Yra daugybė tokių klozeto spintelių variantų, kurie ne tik garantuos papildomas daiktų sudėjimo galimybes, bet ir papuoš jūsų vonios kambarį.

Taip pat būna specialiai suprojektuotų žurnalų dėtuvių, kurios kabinasi ant standartinio klozeto bakelio šono. Tai puikus būdas skaitomą medžiagą laikyti po ranka, tačiau ne taip į akis krentančioje vietoje kaip grindys. Kai kurios dėtuvės suprojektuotos taip, kad be žurnalų ir laikraščių gali laikyti ir tualetinį popierių.

Kabantys krepšiai

Galima įsigyti ir kabančių krepšių, kurie kabinami ant rankšluosčių laikiklių. Taip pat būna ir prisegamų krepšių, kurie gali laikytis prie bet kokios lentynos. Bet kuris šių variantų padės išnaudoti tas vietas, kurios priešingu atveju būtų prarastos. Taip pat galima pagalvoti ir apie pakabinamus augalams sodinti skirtus krepšius tik, žinoma, be augalų. Juos galima pakabinti labai aukštai ir laikyti ten tokius daiktus kaip, pavyzdžiui, plaukų džiovintuvas. Ten sudėti daiktai bus pasiekiami, tačiau nekris į akis ir nesipainios po ranka.

Už durų

Žinoma, visi žinome apie apie galimybes išnaudoti durų plotą, tačiau ne visada tai yra būtent tai, ko mums reikia. Kartais tai netgi sugadina durų apvadus ar neleidžia joms normaliai užsidaryti. Todėl kur kas geresnė idėja – standartiniai kabliukai, netgi kelios jų eilės. Ant jų galėsite pakabinti rankšluosčius, pižamas, chalatus ar dėtuves smulkiems daiktams sudėti.

Jeigu vietos kabliukams nepakanka, pagalvokite apie specialią rankšluosčių kabyklą, kuri tvirtinasi prie durų vyrių. Tokiu atveju nereikės gadinti durų ir nerimauti, kad nukentės tarp durų ir sienos įsprausti daiktai. Tai leis jums rankšluosčių kabyklos vietoje pakabinti lentynėles ar spintelę.

Kaiščiai pakabinimui

Eilė kaiščių ant sienos užtikrins, kad visiems pakaktų vietos savo rankšluosčiams pakabinti, tačiau toks sprendimas reikalauja mažiau vietos nei standartinė rankšluosčių kabykla. Be to, jie yra nebrangūs ir lengvai pakabinami.

Po kriaukle

Po vonios kambario kriaukle yra pakankamai erdvės, kurią visada galima veiksmingai panaudoti. Pirkite tokią kriauklės spintelę, kurios viduje esančios lentynos optimaliai tiktų prie ten esančių vamzdžių. Kai kurios šių spintelių po lentynomis netgi turi stalčiukus. Tai leis jums išnaudoti kiekvieną spintelės centimetrą.

Krepšeliai su rankenomis

Dar vienas būdas, kuris užtikrins daugiau erdvės jūsų vonios kambaryje – išnešti iš jo visus nereikalingus daiktus. Ši taisyklė galioja viskam, kas nenaudojama kasdien ar kas antrą dieną. Sudėkite tokius daiktus į krepšius su rankenomis ir atneškite juos į vonios kambarį tik tada, kai jų prireiks. Kai tų daiktų nereikia, išneškite padėti kažkur, kur yra daugiau vietos. Pavyzdžiui, vonios valymo priemonės gali būti laikomos tam skirtame krepšelyje su rankenomis ar dėžėje ir atnešamos į vonios kambarį tik tada, kai jis tvarkomas.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis