Kokią spalvą rinktis voniai?

Vonioje – patalpoje, kurioje daug laiko praleidžiame prausdamiesi ir gražindamiesi – turi būti šviesu. Tai galima padaryti įrengus atitinkamą apšvietimą arba nudažius sienas tam tikra spalva.

Niekada nesuklysite pasirinkę neutralius šviesius tonus. Šviesūs kreminiai, rusvi ir rausvi atspalviai tiks bet kokio dydžio vonioje. Jie nerėžia akies, ramina ir atpalaiduoja.

Balta. Švaru, šviesu, paprasta. Balta vonia dvelkia klasika ir gaivumu. Jei visiškai baltas vonios interjeras atrodo nuobodokas, pagyvinkite jį spalvotais aksesuarais (rankšluosčiais, kilimėliais, vazomis su gyvomis gėlėmis).

Pilka. Tai nėra pats populiariausias pasirinkimas, bet pilka spalva yra rafinuota, elegantiška ir puikiai dera moderniuose urbanistiniuose interjeruose. Kad vonios kambarys atrodytų šviesesnis, derinkite su balta spalva.

Melsva. Ji pasižymi raminančiu poveikiu ir yra aliuzija į vandenį, todėl idealiai tinka vonios kambariui. Švelnus melsvas atspalvis, derinamas su baltomis detalėmis, dvelkia vasara ir atostogomis prie jūros.

Pilkai žalsva (kaip šalavijo). Žalsva spalva, pagyvinta baltais, pilkais ar sidabro spalvos aksesuarais, šiame utilitariniame kambaryje padeda sukurti saikingai glamūrišką įvaizdį. Jei jums arčiau širdies natūralumas ir gamta, atsisakykite sidabro spalvos detalių ir rinkitės medinius baldus ir aksesuarus.

Geltona. Ar yra ryškesnė spalva už geltoną? Visgi patartina rinktis švelnesnius atspalvius, nes stiprus citrininis geltonumas gali mesti gelsvus šešėlius ne tik ant baltų rankšluosčių, bet ir ant jūsų odos, kai darysitės makiažą.

Levandų. Švelniai violetinės ir baltos spalvos derinys dvelkia moteriškumu ir prabanga. Kad vonia neatrodytų per daug mergaitiška, levandų atspalvį derinkite su pilka ar net juoda.

Eksperimentavimas su spalvomis – smagus užsiėmimas, bet vonia tam nėra pati tinkamiausia vieta. Ryškios spalvos kartais gali sukelti nepageidaujamus atspindžius. Pavyzdžiui, tamsiai raudona ar oranžine spalva nudažytoje vonioje daiktai atrodys rausvesni nei yra.

Patalpa, kurioje prausiamės, skutamės ir dažomės, turi būti kuo šviesesnė ir be šešėlių. Jei norite eksperimentuoti su ryškiomis ar tamsiomis spalvomis, tai galite išbandyti svečių vonioje, jei tokią turite.

Neperkraukite vonios spalvomis, nes daugybė spalvų sukuria netvarkos įspūdį ir dar labiau sumažina ir taip mažą vonios patalpą. Rinkitės šviesius dažus, o jei norisi spalvų, žaiskite aksesuarais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis