Ką vonios kambariui rekomenduotų žymūs dizaineriai

Garsiausi pasaulio dizaineriai paprastai atviru tekstu nedalina interjero ir dizaino patarimų, kas madinga, o kas – ne, tačiau jų darbuose galima įžvelgti aktualiausias dizaino tendencijas ir pasisemti gerų interjero idėjų. Šįkart – žvilgsnis į vonios kambarį.

Antonio Citterio: prabanga – tai pirmiausia funkcionalumas ir elegancija

Dažnai požiūris į prabangą – vis dar stereotipinis – Viskas turi atrodyti efektingai ir pirmiausia daryti įspūdį aplinkiniams. Tačiau italų dizaino ir architektūros maestro Antonio Citterio tokiam požiūriui ko gero nepritartų. Per daugiau kaip dešimtmetį sukūręs ne vieną maišytuvo modelį ir vonios kambario kolekciją A. Citterio išgrynino šiuolaikinės prabangos apibrėžimą pirmiausia akcentuodamas precizišką kokybę, stilistinį universalumą ir išskirtinį patogumą. „Axor Citterio E“ serija būtent apie tai.

Gamintojo archyvas

„Phoenix Design“: ir klasikinis stilius gali būti aktualus ir šiuolaikiškas

Interjero dizaino gerbėjai vis dar pasidalinę į dvi stovyklas: vieni klasikinį stilių dievina, kiti – geriausiu atveju jam abejingi. Dizaino studijos „Phoenix Design“ dvi maišytuvų serijas „Metropol Classic“ ir „Axor Carlton“ galima vadinti klasikinėmis, tačiau abi turėtų patikti ne tik šio stiliaus gerbėjams, bet ir skeptikams. „Axor Montreux“ dizainą įkvėpė pirmieji prieš daugiau kaip šimtmetį pramoniniu būdu pagaminti čiaupai.

Gamintojo archyvas

Šioje maišytuvų versijoje išsaugoti esminiai to laikmečio stilistiniai akcentai, tačiau neatrodo tarsi iš tikrųjų būtų pagaminti prieš daugiau kaip šimtmetį.

Gamintojo archyvas


Dizainerius įkvėpė legendinio Kanų viešbučio „Carlton“ interjeras. Šio viešbučio baldai, interjero aksesuarai, santechninė įranga laikomi tikra dvidešimto amžiaus trečiojo dešimtmečio Bauhauso stiliaus klasika. Dizainerių žinia aiški – šiuolaikiniam interjerui klasikiniai akcentai gali suteikia papildomo žavesio ir stilistinės intrigos.


Patricia Urquiola: vonios kambarys – jaukumo oazėPastaruosius keletą metų interjero dizaino žinovai kalba apie tai, kad vonios kambarys jau nebėra toks, koks buvo prieš keliolika metų. Kas pasikeitė? Ispanų dizaino žvaigždė Patricijos Urquiolos vonios kambario kolekcijoje, ko gero, pateikė tiksliausius atsakymus. Dizainerė ne tik sukūrė itin charakteringo dizaino santechninę įrangą ir keramiką, bet ir iš svetainės į vonios kambarį perkėlė baldus, interjero aksesuarus, paveikslus ir netgi augalus suteikdama šiai namų erdvei papildomo namų jaukumo.

Gamintojo archyvas


Philippe’as Starkas ir Jean Marie Massaud. Vanduo – svarbus vonios kambario interjero akcentas

Tekančio vandens srovė, skleidžiamas garsas ne tik atpalaiduoja, bet ir gali tapti subtiliu ir dinamišku interjero akcentu. Prancūzų architektas ir dizaineris Jeanas Marrie Massaud autorinėje santechninės įrangos ir keramikos kolekcijoje. Jis ne tik atrado balansą tarp geometrinių ir organiškų formų, bet ir sukūrė maišytuvus, iš kurių lyg miniatiūrinio krioklio plačia srove teka vanduo.

Norėdamas dar labiau pabrėžti užburiantį „vandens šokį“ prancūzų dizaineris Ph. Starckas pasiūlė maišytuvus gaminti iš neįprastos medžiagos – permatomo stiklo ir net atsisakė maišytuvams įprastos viršutinės dalies.

Philippe‘as Starckas: minimalizmo stilius dar neišsisėmėNors Ph. Starckas laikomas žaismingo ir daugiaprasmio postmodernaus stiliaus atstovu, prieš daugiau kaip dešimtmetį jo sukurta kolekcija paskatino suabejoti minimalizmą lydinčiais stereotipais ir iš naujo įvertinti funkcionalumo svarbą interjere.

Gamintojo archyvas


Gamintojo archyvas


Gamintojo archyvas


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis