„Deko“ drama vonios kambaryje

„Didžiausia klaida, įrenginėjant „deko“ stiliaus vonią – nesaikingumas“, - sako dizaineris Davidas-Michaelis. Vonios kambarys turėtų atspindėti šiam laikotarpiui būdingą minimalią puošybą ornamentais. Vonią galima statyti tiesiai ant grindų, nuėmus kojeles.

Šiam stiliui taip pat būdingas formų pasikartojimas. Plyteles išklijuokite taip, kad jų raštai būtų ritmiški, kartotųsi. Atkreipkite dėmesį į daiktų formas. Tiesą pasakius, „deko“ - tobulas stilius, jei nusipirkote namą kartu su juoda stačiakampe vonia; ji pasižymi geometrija ir tam laikotarpiui būdinga juodmedžio ir dramblio kaulo spalvų palete.

Ieškodami, kaip papuošti vonios kambarį, neaplenkite senienų parduotuvių ir blusų turgų, kur vis dar galima rasti riešutmedžio ar plastikinių spintelių ir kitų šiam laikotarpiui būdingų aksesuarų. „Virš kriauklės būtinai pakabinkite veidrodį“, - pataria Davidas-Michaelis.

Įvaizdį užbaigs ryškių spalvų akcentai. Interjero architektas ir kompanijos „Swanson-Ollis Interiors“ partneris Halas Swansonas pataria rinktis žalią, pilką, raudonojo vyno spalvas, nors J. Buscarello pastebi, kad prancūziškajam „deko“ būdingos pastelinės spalvos, pavyzdžiui, lašišos, melsva.

„Deko“ vonios privalumas, kaip teigia J. Buscarello, yra tas, kad čia galima pritaikyti ir Viktorijos, ir modernaus stiliaus elementus. Parduotuvėje, kurios specializacija - italų post-modernizmas, nustebtumėte radę Viktorijos vonią, tačiau „deko“ vonia ten visai derėtų.

Kitos detalės:

* Piramidžių raštai, egiptietiški motyvai.
* Lakuotos spintelės, ryški geometrija.
* Prie sienos tvirtinami šviestuvai.
* Matinis stiklas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis