Virtuvės spalvos – į ką būtina atkreipti dėmesį

Didžiulė virtuvės spalvų įvairovė neretai gali tapti tikru iššūkiu siekiant išsirinkti labiausiai tinkančią bei patinkančią. Kaip nuspręsti? Nuo įprastos balta-juoda spalvų bei jų atspalvių kombinacijos, iki kontrastingų, „rėkiančių“ spalvų Jūsų virtuvėje: išsirinkti bus lengviau, jeigu vadovausitės mūsų pateikiamais paprastais žingsniais. Šie keli esminiai patarimai apie tai, kurie virtuvės baldai renkantis spalvas turėtų būti apsvarstyti pirmiausiai, gali būti itin naudingi. Tiesa, šiais patarimais nebūtinai turite vadovautis iš eilės.

Spintelės. Tokie virtuvės baldai kaip spintelės paprastai sudaro iki 50% Jūsų biudžeto, skirto virtuvės remontui (ar naujos kūrimui) ir užima maždaug 40% matomos erdvės Jūsų virtuvėje. Būtent dėl šių priežasčių renkantis virtuvės spalvų gamą yra geriausiai pradėti nuo spintelių. Išsirinkite spalvą, kuri geriausiai atspindi Jūsų asmenybę arba tiesiog tą, kurios Jums labiausiai norisi, ir tuomet šia spalva bei jos atspalviais varijuokite atlikdami ir kitus virtuvės dizaino sprendimus.

Virtuvės baldų priedai. Kriauklė, čiaupai, buitinė technika, gartraukis ar kiti virtuvės baldų priedai turi didelės reikšmės Jūsų virtuvės spalvų dermei. Todėl renkantis virtuvės spalvas būtina apsvarstyti ir būsimą minėtų priedų spalvą – įprastinė pilka ar aliuminio spalva ne visada yra geriausias sprendimas, ypač jeigu svarstote apie itin modernią virtuvę. Tokiu atveju, nepagalvojus apie virtuvės priedų spalvas, pasirinkta paprasčiausia pilka kriauklė ar įprastas baltas šaldytuvas gali tiesiog sugadinti visą modernios virtuvės idėją, o preciziškai išsirinkti virtuvės baldai gali paprasčiausiai nublankti.

Gamintojo nuotr.

Stalviršis. Virtuvės baldai neįsivaizduojami be stalviršio. Paprastai virtuvėje darbastalis užima didelę dalį matomosios erdvės, todėl įsitikinkite, jog jo spalva neskaidys bendros virtuvės erdvės ir virtuvės baldai neatrodys visiškai atskirti nuo darbastalio stiliaus. Tam gali padėti spintelių spalvos pavyzdžio palyginimas su būsimo stalviršio spalvos pavyzdžiu.

Gamintojo nuotr.

Grindys. Renkantis virtuvės grindų spalvą įsitikinkite, jog jos derės su spintelių, darbastalio bei papildomų virtuvės baldų priedų spalvomis. Netinkamai išsirinkus virtuvės grindų spalvą, Jūsų virtuvės baldai tokiose grindyse arba „pradings“, arba atvirkščiai – skaidys erdvę ir kels diskomforto įspūdį. Beje, renkantis virtuvės grindis reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, jog idealiu atveju virtuvės grindys turėtų bent dalinai derėti su gretimuose kambariuose esančiomis grindimis, jeigu siekiate viso stiliaus harmonijos.

Gamintojo nuotr.

Sienos. Nors sienos virtuvėje dažniausiai būna paslepiamos po virtuvinėmis spintelėmis, šaldytuvu ar kita buitine technika, visgi renkantis virtuvės spalvas šios detalės ignoruoti nereikėtų. Tinkamai, drąsiai pasirinkta virtuvės sienų spalvą gali išgelbėti patį nuobodžiausią virtuvės interjerą. Jeigu nesate linkę eksperimentuoti su savo virtuvės baldų ar jų priedų spalvomis ir verčiau renkatės įprastus sprendimus, tuomet galbūt vertėtų pasvarstyti apie kiek originalesnę sienų spalvą? Tokiu būdu net ir niūrūs virtuvės baldai įgautų daugiau žaismės.
Vis tiek jaučiatės pasimetę? Išsirinktos spalvos neatrodo taip, kaip įsivaizduojate, kad turėtų atrodyti, o virtuvės baldai – baiminatės – jog praras savo žavesį? Tuomet ženkite žingsnį atgal ir dar kartelį tiesiog atidžiai apsidairykite savo virtuvėje. Galbūt sprendimą Jums padiktuos planai, ką būtent virtuvėje ketinate veikti – ar ten nuolat bus gaminami tradiciniai patiekalai, ar tai bus vieta gurmaniškiems eksperimentams, o galbūt – tiesiog jauki šeimos ar artimų svečių susibūrimo vieta? Nuo to neabejotinai gali priklausyti ir virtuvės nuotaiką kuriančios spalvos.

Daugiau informacijos: baldai4u.lt

Užsakymo nr.: PT_68492356

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis