Virtuvės salos įrengimo sprendimai

Virtuvės sala – puiki dizaino idėja, jei turite tam užtektinai vietos. Ji gali visiškai pakeisti jūsų virtuvės įvaizdį ir elegantiškai ją sujungti su kambariu. Jei jūsų virtuvė yra ganėtinai maža, tuomet sala yra perspektyvus sprendimas. Tereikia gerai pagalvoti, kaip ją išnaudoti, kad ji jums tiktų.

Pavyzdžiui, į salą galima perkelti kriauklę, ir tai jums suteiks papildomos erdvės darbams. Daugelyje virtuvių yra dideli nenaudojami stalai, tad iškeisti juos į salą būtų protingas sprendimas, kurio jūs nesigailėsite.

Kurdami didelių virtuvių dizainą jūs galite dar kūrybiškiau pasinaudoti sala. Kai kurie žmonės renkasi kelių lygių virtuvės salas, kurių vienoje pusėje yra sėdima, o kitoje pusėje gaminamas maistas. Tačiau dažniausiai renkamasi vieno lygio virtuvės salos, atrodančios kaip stalas. Tokia sala puikiai tiks, jei jums tereikia paprastos erdvės, prie kurios galima sėdėti ir kuri tiktų prie ją supančios aplinkos.

Kad virtuvės sala atitiktų visus jūsų lūkesčius, turite gerai apsvarstyti, ką gali pasiūlyti šis dizaino sprendimas ir kaip pasiekti geriausio rezultato. Saloje galima įtaisyti visą virtuvės įrangą, aplink ją galima sėdėti, be to ji puikiai jums pagelbės kaip sandėliukas. Į ją galima įmontuoti įvairias spinteles ir taip paslėpti įvairias virtuvės smulkmenas, o tai yra nepaprastai naudinga, jei jūs kuriate modernų dizainą.

Jei jūs išbandėte viską, kad galėtumėte savo virtuvėje įrengti salą, tačiau nerandate jai vietos, tai nepersistenkite, nes galiausiai jums liks ankšta virtuvė, kurioje nebeliks vietos niekam. Mažas stalas ar baras taip pat bus ganėtinai efektyvus, tiesiog teisingai pasirinkite.

Dažniausiai salos statomos virtuvės viduryje. Tokia sala gražiai padalina virtuvę į zonas, puikiai paskirsto darbų srautą aplink ją ir tuo pačiu yra puikiai prieinamas iš visų pusių stalas. Tai yra vienintelis pasirinkimas uždarose virtuvėse, nes tik centre esanti sala neblokuos kitų darbo vietų ir netrukdys judėti.

Atvirose ar pusiau atvirose virtuvėse salą geriau statyti ne centre, kad ji sujungtų arba atskirtų erdves. Tokiose virtuvėse, ypatingai jei jose nėra langų, žmonės yra linkę stovėti prie salos žiūrėdami į gretimą erdvę. Tai ypatingai pasiteisina, jei saloje įtaisyta kriauklė ar kaitlentė yra orientuotos į „publikos“ pusę kitoje erdvėje.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis