Valgomojo dekoravimo kasdienai ir šventinėms progoms idėjos

Pasisemkite idėjų, kaip papuošti valgomąjį išskirtinei progai ir kaip jį dekoruoti kasdienai.

Žydras valgomasis

Valgykite kasdien su šeima, savaitgaliais renkite šventinius pasisėdėjimus su draugais melsvų tonų virtuvėje. Džinsų žydrumo spalva nudažytos sienos suteiks patalpai jaukumo, o pramoninio stiliaus stalas, suoleliai ir kėdės suteiks išskirtinumo. Stalą padenkite baltais ir žydrais indais, servetėlėmis, o įrankius galite sudėti į metalinius indelius.

Šviesus kambarys su gėlių motyvais

Valgomajame galima sukurti lengvą, jaukią nuotaiką. Vienai sienai išrinkite gėlėtą tapetą. Tada pasirinkite vieną ar du pagrindinius atspalvius iš tapeto ir šia ar šiomis spalvomis išdažykite likusias sienas. Žavesio suteiks ir senovinis suolelis, prie jo priderintos kėdės.

Modernus baltas valgomasis

Jei norisi erdvės, galite sužavėti svečius viešbučio stiliaus šviesiu valgomuoju. Tokiame valgomajame žvilgsniai nekryps į įvairias detales, visi bus susikoncentravę tik į maistą. Sienoms patinkite šviesius sienų apmušalus su neryškiu ornamentu arba išdažykite baltai. Stalas ir kėdės tegu būna neutralių, žemės spalvų. Stalą uždenkite balta staltiese, pamerkite baltų gėlių į stiklo vazas, pastatykite dailių taurių.

Kaimo sodybos stiliaus valgomasis

Mažoka vietos? Tada virtuvėje skirkite kampelį, kuriame įrenkite jaukią valgomojo zoną. Sienos tebūna neutralių, šviesių spalvų, tiks medinis stalas, kėdės, spintelės. Įspūdį sustiprins sukabinti variniai puodai.

Valgomasis, kuriame dominuoja balta ir žydra spalvos

Šių spalvų derinys įneš į namus vasarnamio lengvumo. Užtieskite stalą dryžuota staltiese, ant viršaus patieskite taškuotą servetėlę. Valgomojo per daug neprimarginkite, grindims, sienoms pasirinkite šviesius, švelnius atspalvius, pakabinkite taškuotas užuolaids. Prie valgomojo stalo pastatykite spintelę, kad įrankiai ir stiklinęs būtų čia pat.

Kaimo virtuvę primenantis valgomasis

Sukurkite savo namuose tokią atmosferą, kad kasdieninis valgymas taptų ypatingu. Pradėkite nuo jaukių kreminių tonų – jie gali dominuoti paveiksluose, grindų ir plytelių raštuose. Šiltesniais tonais galėtų dvelkti dažyti medžio baldai, darbastaliai ir mediniai aksesuarai. Daugiau spalvų ir raštų galėtų suteikti raudoni dryžuoti audiniai ir matomoje vietoje išdėlioti raudoni porceliano indai. Lentynose išrikiuokite emaliuotus kepimo indus, varines keptuves ir stiklinius indus su biriais produktais.

Ryškus modernus valgomasis

Suteikite savo valgomajam naują išvaizdą, dvelkiančią pavasariu – tam pakaks pakilių spalvų. Pradėkite nuo paprastų balkšvų sienų ir neutralių grindų – visa tai sudarys puikų foną, o tada erdvei energijos suteikite „apsiginklavę“ ryškiomis spalvomis. Pasirinkite vyšnių atspalvį grindjuostėms, toliau ta pačia spalva nudažykite durų rėmą ir atkartokite ją dar kažkur. Pavyzdžiui, kodėl negalėtų būti vyšnių spalvos kėdžių kojos? Jeigu spalvų dar negana, galite pasirūpinti ryškiais aksesuarais: staltiesėmis, birių produktų saugojimo indeliais, indais.

Prancūzišką kaimą primenantis valgomasis

Suteikite savo valgomajam Prancūzijos kaimo užuominų. Suprantama, svarbiausia čia jaukių pastelinių spalvų schema. Tiesiog laikykitės prislopintos paletės visame valgomajame, sienoms pasirinkite šviesiai melsvą, o grindis ir baldus nubalinkite. Atsipalaidavimo jausmo ir elegancijos suteiks dažytas valgomojo stalas su nederančiomis kėdėmis. Taip pat būtina įstiklinta spintelė, iš kuriuos puikuosis porceliano dirbiniai. Ant stalo užtieskite natūralaus lino staltiesę, padėkite grioveliais puoštos prancūziškos keramikos. Žemai virš stalo kabantys trys šviestuvai – puikus baigiamasis akcentas.

Pilkas plokštėmis dekoruotas valgomasis

Jūsų valgomasis virs puikia vieta jaukiems pokalbiams, vos tik sienas dekoruosite plokštėmis. Plokštėmis dengtos sienos suteikia kambariui medžiotojų namelyje tvyrančią atmosferą, tačiau jeigu norisi daugiau šiuolaikiškumo, rinkitės pilką atspalvį. Medžioklės temą akcentuoti padės prie sienų pritvirtintos gyvūnų galvų iškamšos – tiesiog į eilę sukabinkite medžioklės trofėjus. Valgomojo matomiausioje vietoje galėtų stovėti vitrininė spintelė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis