Patarimai virtuvės atnaujinimui

Visiems gerai žinomas faktas, kad virtuvė yra svarbi erdvė namuose. Sumaniai apgalvotas virtuvės dizainas ne tik palengvins kasdieninį gyvenimą, bet ir pavers šią vietą traukos centru.

Jei galvojate kaip virtuvę paversti stilingesne vieta pateikiame kelias idėjas iš naujausių dizaino idėjų, kurios turėtų jus nukreipti teisingu keliu.

Grindys

Grindys iš medžio masyvo dar neketina užleisti savo pozicijų – virtuvės erdvė ne išimtis. Populiarūs pasirinkimai yra ir klevo, ąžuolo ir bambuko medžiagų, bet jei jūsų virtuvė yra nedidelė, geriau rinkitės blizgų grindų paviršių. Ant jo žaismingai šokant saulės spinduliams susikurs papildomos erdvės iliuzija.

Apšvietimas

LED tampa nauja mada virtuvės apšvietimo srityje, nes jos pasiekia tamsiausius užkaborius. Įvairių lempučių, lempų ir jų gaubtų įvairovė gali padėti nuolat keisti virtuvės interjero dizainą, sukurti vis kitokią nuotaiką. Be to, LED elektros lemputė padės ne tik kuriant atmosferą, bet ir mažinant sąskaitą už elektros energiją.

Spalvos

Dažniausiai virtuvėje vengiame ryškesnių spalvų, nes bijoma dėmių. Visgi pasitelkus vaiskesnius atspalvius, galima sukurti kontrastingų derinių ir šioje namų dalyje. Virtuvė taip pat gali būti erdvė, kurioje atsispindėtų jūsų asmenybė – panaudokite bent šlakelį šviesesnių atspalvių, nebijokite pakabinti jums patinkantį paveikslą ar kokį aksesuarą, parsivežtą iš kelionės. Taip pat rinkitės natūralias medžiagas ar bent jų pakaitalus – tai suteiks modernumo.

Atviros erdvės

Vis daugiau namuose renkasi tokį erdvinį sprendimą, pagal kurį virtuvė ir svetainė tampa viena bendra zona. Kai jūsų svečiams virtuvė tampa atvira, vizualiniu ir praktiniu aspektais gali pasitarnauti teisingai parinkti stalviršiai. Pagal savo interjero stilių galite parinkti laminuotos plokštės, lietos akmens masės, kvarco ar granito stalviršius.

Sandėliavimas

Nesvarbu, kiek beturėtumėte vietos savo virtuvėje, tačiau nuolat įsigijami prietaisai ar indai vieną dieną gali nebetilpti. Niekada nekaupkite daiktų ant stalviršių, o spinteles nuolat peržiūrėkite – visada atsiras daiktų, kurių tikrai nebenaudosite.

Paruošta pagal Nicky Hand patarimus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis