Patarimai, ieškantiems virtuvės kriauklės

Virtuvės plautuvių pasirinkimas - didžiulis. Labai svarbu, kad ji derėtų prie virtuvės interjero, tačiau vertėtų pagalvoti ir apie praktiškąją pusę.

Pagal medžiagas virtuvės plautuvės skirstomos į šias rūšis:

Keraminės. Keraminės kriauklės yra atsparios cheminiams valymo produktams, dėmėms ir karščiui, tačiau gali įskilti. Taip pat, po naudojimo jas būtina nusausinti, kad neliktų kalkių žymių.

I.Budzeikaitės nuotr.

Keramikos gaminius galima butu suskirstyti į kelis kokybinius lygius:

Paprasta keramika (padengta vienu sluoksniu). Tai nelygus, porėtas paviršius, į kuriame atsiradę nešvarumai sunkiai išvalomi.

Dviguba keramika. Gaminys papildomai padengiamas antru sluoksniu keramikos ir degamas krosnyje. Taip išgaunamas papildomas lygumas, baltumas. Papildomas sluoksnis keramikos užlieja mikro nelygumus.

Keramika su specialia danga. Daugelis dižiųjų gamintojų gali pasiūlyti keramikos specialią dangą. Tai specialiu gamybos būdu išgaunama mineralinė silikatinė medžiaga, kuria padengiamas gaminys pakartotinai degamas krosnyje. Tokios dangos šiurkštumas gerokai mažesnis nei 0,01µm, todėl vanduo su nešvarumais neprikimba prie paviršiaus, o suformuoja lašelius ir nubėga.

Shutterstock nuotr.

Nerūdijančio plieno

Nerūdijančio plieno kriauklių būna įvairiausių formų - nuo apvalių iki kvadratinių. Plieno paviršius yra lengvai nuvalomas paprastu valikliu, tačiau negalima naudoti neskiesto baliklio ir metalinių šveistukų, nes galite plautuvę pažeisti ir subraižyti. Kad nesusidarytų kalkių nuosėdos, po naudojimo ją nušluostykite sausu skudurėliu.

Akmens masės

Kriauklės, pagamintos iš akmens ar kvarco kristalų, yra atsparios įbrėžimams, dėmėms, karščiui, cheminėms medžiagoms ir blukimui. Jos lengvai nuvalomos įprastu valikliu ir vandeniu.

I.Budzeikaitės nuotr.

Kriauklės iš koriano

Korianas yra tvirta medžiaga, pasižyminti ilgaamžiškumu ir atsparumu dėmėms. Iš jo galima pagaminti bet kokios formos kriauklę, pavyzdžiui, tokią, kuri nepastebimai susilieja su virtuvės baldų paviršiais. Koriano kriauklių būna net 70 spalvų, jas paprasta nuvalyti vandeniu ir muilu.

Varis ir mediena

Tai nėra labai populiarios medžiagos. Laikui bėgant vario kriauklės apsitraukia patina, bet jų paviršių galima padengti apsauginiu sluoksniu. Medinių kriauklių gamyboje dažniausiai naudojamas tikmedis, nes natūralūs jo aliejai sukuria atsparumą vandeniui.

Patarimais dalinosi UAB „Tausana“ vadovas Rolandas Jurgelaitis ir UAB „Vilpra“ vonios kambario įrangos specialistė Gailutė Paškevičienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis