Nedidukės virtuvės dizaino idėjos

Net ir nedidelė virtuvė gali būti graži, patogi ir jauki, jei teisingai pasirinksite spalvas, baldų dizainą ir apgalvotai juos išdėstysite.

Atminkite, kad nedidelė virtuvė atrodys dar mažesnė, jei baldai bus masyvūs, jei čia stovės didelis šaldytuvas ar skalbyklė. Vietos sutaupysite įsigiję įmontuojamą buitinę techniką.

Virtuvė su chaotiškai išdėstytais baldais ir spalvų maišalyne atrodys netvarkingai ir nebus funkcionali. Ideali tvarka nedidelėje virtuvėje yra būtinybė!

Rinkitės nesudėtingo dizaino baldus (spintelės montuojamos iki lubų), kurie vizualiai padidins erdvę. Įmantraus dizaino baldai ją tik sumažins.

Sena

Nauja

Ieškant virtuvei baldų, dizaineriai pataria atkreipti dėmesį ir į jų proporcijas: nesirinkite vienodo dydžio spintelių, verčiau tarp didelių komponuokite mažesnes - įterptos tarp didesnių, vizualiai jas sumažins ir baldai neatrodys tokie gremėzdiški.

Shutterstock nuotr.

Išnaudotas gali būti net ir siauras plyšelis.

Shutterstock nuotr.

Nedidelėje virtuvėje nerekomenduojama naudoti tamsių kontrastingų spalvų - jos sumažins ir suskaidys erdvę. Verčiau rinkitės pastelines spalvas, šviesius atspalvius, o interjerą pagyvinkite keliais spalvotais akcentais. Vizualiai virtuvės nesumažins, tačiau ji atrodys gyvesnė, jei pasirinksite skirtingos spalvos, pvz., viršutines ir apatines, virtuvės baldų spinteles. Kelios durelės gali būti pagamintos iš stiklo ar net veidrodinės - taip sukursite skirtingų tekstūrų žaismą, baldai atrodys lengvesni, o atspindžiai kurs vizualiai didesnės, švaresnės erdvės įspūdį.

Shutterstock nuotr.

Išnaudokite palangę - platesnė gali atstoti lentyną, stalą, o gal po ja galima įkomponuoti spinteles?

Kas geriau - nedidelis balkonas ar erdvesnė virtuvė?

Nedidelėje virtuvėje būtinai įrenkite kampinę spintelę - tokios būna labai talpios nors ir neužima daug vietos. Kampinė spintelė - ideali vieta puodams ir kitiems didesniems daiktams laikyti.

Shutterstock nuotr.

Dar kelios įkvepiančios idėjos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis