Modernus dizainas mažoje virtuvėje: ką reikia žinoti?

Susikurti mažoje virtuvėje išskirtino dizaino interjerą nėra lengva užduotis. Ką jau kalbėti apie modernų dizainą, kurio kartais vengiama, manant, jog mažoms erdvėms jis absoliučiai netinka. Tačiau tai tėra tik mitas, kadangi modernus dizainas bei tam tikri jo elementai mažą virtuvę gali paversti ne tik stilinga vieta, kurioje bus malonu leisti laiką, bet ir sukurs erdvumo pojūtį. O tam tereikia žinoti keletą paprastų gudrybių.

Masyvūs stalviršiai ne tik didelėms erdvėms

Išsigąsti masyvių elementų mažoje virtuvėje nereikia, kadangi jie puikiai gali būti derinami su kitomis medžiagos. Pavyzdžiui, itin populiarūs yra metalo ar skalūno stalviršiai, kurie yra ne tik patvarūs, ilgaamžiai bet ir stilingi, derėdami su kitomis medžiagomis: stiklu, kuris gali būti panaudotas sienelei tarp darbastalio ir sieninių spintelių apipavidalinti, ar oda, naudojama kėdėms.

Neapkraukite virtuvės daiktais

Moderus dizainas – tai minimalizmas, kuris skatina neapkrauti virtuvės įvairiais daiktais ir dekoro elementais. Palikite stalviršius kuo tuštesnius, juk kuo daugiau daiktų yra matoma, tuo jūsų maža erdvė atrodys dar klaustrofobiškesnė. Venkite tik dekoracinės paskirties daiktų. Mažoje erdvėje dekoro elementai turi atlikti daugiau nei vieną funkciją, pavyzdžiui įdomaus dizaino indeliai, skirti įrankiams laikyti, arba modernus arbatinukas, skirtas ne tik akį džiuginti.

Organizuotumas, tvarka taip pat svarbus modernios virtuvės palydovas, juk daiktai turi turėti savo vietą. Šiuo klausimu galimi keli variantai. Viena vertus, galima galvoti apie uždarą daiktų laikymą, tad pravartu pamąstyti apie įvairius ištraukiamus stalčius, sienines spinteles iki lubų (daugiau vietos mažoje erdvėje galima laimėti išnaudojus aukštį). Kita vertus, galima įsirengti atviras lentynas. Jos padės sukurti atvirumo, erdvės pojūtį, tačiau reikia nepersistengti su jose išdėliotų indų bei daiktų kiekiu.

Subtilumas ir atsispindintys paviršiai

Modernioje mažoje virtuvėje vietoj įmantrių, kabančių šviestuvų, derėtų rinktis labiau subtilius, nepretenzingus, arba nišose įtaisytus šviestuvus, kurie nebūtų per dideli mažai virtuvei, o atvirkščiai vizualiai ją didintų. Nesant kitokioms galimybėms padidinti mažą virtuvę, tai galima padaryti vizualiai atsispindinčių paviršių dėka, panaudojant juos spintelių, lentynų stalviršių gamyboje, blizgūs įvairūs virtuviniai įrankiai bei prietaisai leis sustiprinti šviesos, o tuo pačiu ir erdvės pojūtį virtuvėje.

Vengti itin ryškių spalvų

Maža virtuvė nėra tinkama erdvė eksperimentuoti su itin ryškiomis spalvomis ar keletu spalvų iškart. Visa tai paskatins virtuvę atrodyti dar mažesne, o siekiamas rezultatas yra priešingas. Kurdami modernų dizainą prioritetas turi būti skiriamas vienai spalvai, siekiant vientisumo. Tam puikiai tiks visos neutralios spalvos. Ypatingai šviesi balta ar aptakios pilkos atspalviai.

Siekiantiems savo virtuvėje modernumo bei išskirtinumo, derėtų pagalvoti apie grafinių spalvų - juodos ir baltos derinimą, įpinant ir trečiosios spalvos, pavyzdžiui įrankių, indų ar tekstilės pavidalu, elementus. Taip pat nereikia bijoti ir geometrinių raštų. Modernioje mažoje virtuvėje geometriniai raštai gali atrodyti itin įdomiai ir neįprastai.

Tad jeigu virtuvė yra maža, tai nėra svari priežastis atsisakyti modernaus dizaino idėjos. Ši idėja yra įgyvendinama, tereikia gerai apgalvoti kaip tai padaryti išgaunant maksimalų erdvės vizualinį padidinimą.

http://baldai4u.lt/baldu_gamyba/klasikiniai-baldai/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis