Kaip įvesti tvarką virtuvės spintelėse

Ar atidarius virtuvės spintelę atrodo, kad ant galvos pasipils griūtis? Metas susidaryti planą ir imtis tvarkos. Pirmas žingsnis – sudarykite sąrašą ir suskirstykite į kategorijas viską, ką laikote spintelėse. Kitas žingsnis – suskirstykite lentyną skyriais. Į lengviausiai pasiekiamas lentynas dėkite kasdien naudojamus produktus – kavą, arbatą, cukrų, indus.

-Maisto produktus – cukrų, miltus, druską, pipirus, kepimo miltelius ir pan. laikykite vienoje spintelėje. Visus produktus suberkite į uždaromus indus, kad neprisiveistų muselių.

-Užkandžius, sausainius, dribsnius laikykite vienoje spintelėje, dėžutes sustatykite taip, kad visos matytųsi.

-Įsigykite sandariai uždaromų indų ryžiams, makaronams, visoms kruopoms.

-Ant daugumos konservuotų produktų rašoma galiojimo data, tad seniausius statykite spintelės priekyje, kad būtų patogiau pasiekti.

-Įsigykite pakabinamą prieskonių dėklą, kad spintelėje nestovėtų daugybė indelių.

-Puodus ir keptuves bei dubenis sudėliokite vienus ant kitų, taip sutaupysite vietos. Geriausia jiems skirti spintelę prie viryklės.

-Rečiau naudojamus daiktus sudėkite į sunkiau pasiekiamą spintelę.

-Menteles, šluotelę ir panašius dalykus sudėkite į krepšelį.

-Aštrius peilius, vaistus, valiklius laikykite viršutinėse spintelėse, kad nepasiektų maži vaikai.

-Virtuvėje nenaudojamų daiktų čia nelaikykite, raskite jiems vietos kitur.

-Žemutinėse spintelėse laikykite sodą, servetėles, popierinius rankšluosčius, foliją ir maistinę plėvelę.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis