Kaip išmintingai sukurtas virtuvės interjeras padeda sulieknėti

Dietos reiškia suvaržymus. Kaip padėti organizmui, savęs per daug neribojant? Atsakymas nustebins – išmintingai įrenkite ir dekoruokite virtuvę.

Kiekviena mergina svajoja atsikratyti nereikalingų kilogramų, turėti svajonių figūrą. Ko tik nesiima dailiosios lyties atstovės dėl šito – badauja, iki išsekimo sportuoja, perka liekninamąsias arbatas, netgi griebiasi chirurginių intervencijų.

Kur kas paprastesnis veiksmingas, patikrintas sprendimas – sveikai maitinkitės, mankštinkitės ir palengva padėkite organizmui priprasti prie naujo gyvenimo būdo. Nustebsite, kokiu pagalbininku gali tapti virtuvės interjeras.

Jūsų dėmesiui – naujos gyvensenos paslaptys. Taigi kaip patobulinti virtuvės interjerą, kad galėtumėte ne tik džiaugtis pagražėjusia virtuve, bet ir sulieknėti.

1.Išmintingai sudėkite indus

Naudingas maistas visada turi būti matomas. Jei žinote, kad kartais darote nuodėmę ir valgote saldumynų, greitojo maisto, tiesiog nepirkite jų. Kad vakare nesugalvotumėte keliauti į parduotuvę, vidury stalo pastatykite indą su vaisiais arba sveikais užkandžiais. Praalkote? Juk žinote, kur rasti užkandį, kuris netaps nereikalingų kilogramų priežastimi.

2. Nusipirkite lentelę priklijuojamiems lapeliams

Lentelė su priklijuojamais lapeliais padės neužmiršti savo tikslų nelengvame lieknėjimo kelyje. Nusipirkti įvairiaspalvių kreidelių ir surašykite savo tikslus. Nepamirškite ir komplimentų sau. Gudrybės iš kultinio filmo dar niekas nepralenkė. Idealios figūros paslaptis – meilė sau.

3. Sumaniai sudėliokite maisto produktus

Jei kol kas nepavyksta visiškai atsisakinti kenksmingo maisto, nenusiminkite. Siekite tikslų palaipsniui, nuosaikiai. Psichinė ir fizinė sveikata kur kas svarbiau. Pasitelkite vieną gudrybę – šiek tiek apsisunkinkite gyvenimą. Tegu nesveikas maistas atsiduria toliau – pavyzdžiui, viršutinėje spintos lentynoje. Gal jūsų tingumas (kas nori nuolat karstytis) padės rinktis arčiau ir žemiau padėtus sveikesnius maisto produktus.

Shutterstock

4. Nepalikite tuščių lentynų

Tuščios lentynos neilgai būna tuščios. Jei jose nieko nėra, jūs arba namiškiai užpildysite jas užkandžiais, gardėsiais, kad jie būtų po ranka. Kai eisite pro tokias atsargas, yra rizikos, kad motyvacija susilpnės.

Juk nuo vieno gazuoto gėrimo ar šokoladuko nieko nenutiks. Neapgaudinėkite savęs. Nutiks, dar ir kaip. Mažų mažiausiai laukite sąžinės graužimo ir nereikalingų kilogramų.

5. Naudokitės dėžutėmis

Ryškios dėžutės taiso nuotaiką, jose patogu laikyti maistą. Būtinai turėkite dėžučių dienos racionui matuoti. Sudėkite maistą, kurį ketinate suvalgyti per dieną, į dėžutes, o jas sudėkite į šaldytuvą. Taip žinosite paros normą ir psichologiškai bus lengviau išvengti pagundų.

6. Šaldytuve turi būti tvarka

Šaldytuve turi būti tvarkinga. Visų pirma, todėl, kad taip higieniška. Antra, taip pavyks organizuoti gastroniminę discipliną. Išmintingai sudėliokite maisto produktus. Kai atidarote šaldytuvą, žvilgsnis pirmiausia turi krypti į sveiką maistą: daržoves, vaisius, varškę, natūralų jogurtą, kiaušinius. Tai ypač aktualu, jei ne visi namiškiai spėjo pereiti prie sveikesnės mitybos – jų „draudžiamus“ produktus geriausia padėti tolimiausiuose kampeliuose.

Shutterstock

7. Akcentas – sveikam maistui

Ne itin sveikus geriau nutolinti nuo akių, o sveikus reikia laikyti matomoje vietoje. Šis psichologinis triukas puikiai veikia. Kai išalksite, akys nukryps į stiklinį indą su bolivine balanda ar grikiais, o ne į traškučius ar šokoladą. Taip smegenys siųs teisingus impulsus, o rankos tiesis į kruopas ir daržoves.

8. Nepamirškite motyvacijos

Kad ir ką sakytų, vizualią informaciją mes suvokiame (ir įsimename) geriau nei tekstą. Ypač jei tai susiję su motyvacija ir įkvepiančiais paveikslėliais. Užuot lipdžius ant šaldytuvo durelių leistinų ar draustinų produktų sąrašą, priklijuokite koliažą su drabužiais, kuriuos svajojate nusipirkti, kai sulieknėsite. Toks metodas kur kas veiksmingesnis. Patikrinta!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis