Kaip įrengti mažą virtuvę: 8 paprastos idėjos

Nedidelė virtuvės erdvė – tai daugelio šeimininkių galvos skausmas. Kaip sutalpinti visus virtuvinius rakandus ir buitinę techniką? Kur laikyti produktus? Pateikiame visus atsakymus į šiuos klausimus.

Baldus visaip stumdėte, tačiau vietos virtuvėje vis tiek trūksta? Patikėkite, su tokia problema susiduria daugelis. Tačiau nusiminti neverta, nes egzistuoja daug įdomių idėjų, kurios padės jums teisingai organizuoti nedidelę virtuvės erdvę.

Šiandieninėje apžvalgoje rasite keletą praktiškų patarimų, sužinosite slaptas daiktų laikymo vietas ir naudingus patobulinimus, kurie mažą virtuvę pavers patogesne. Bet pereikime nuo žodžių prie darbų, tiksliau, prie naudingų triukų.

Kabliukai ant sienų ir spintelių šoninių paviršių

Šiuolaikinės virtuvės dizaino tendencijos siūlo maksimaliai panaudoti laisvą erdvę. Nebijokite parodyti virtuvinių indų ir rakandų, tiesiog gražiai sukabinkite juos ant įvairiausių stilingų kabliukų ir metalinių lentynėlių, pritvirtinamų prie sienų, virtuvinių spintelių sienelių šoninių paviršių ar pagrindinių lentynų.

Sudedami baldai

Paprastai virtuvėje pakankamai daug vietos užima valgomojo zona. Jeigu jūsų virtuvės išmatavimai itin kuklūs, įsigykite sulankstomą stalą ir kėdes. Tai ne tik leis sutaupyti vietą, bet ir suteiks patalpai stilingumo ir šiuolaikiškumo. Geriausia, jeigu stalas bus tvirtinamas prie sienos ir ištiesiamas tik esant reikalui. Kėdes galima paprasčiausiai sudėti ir pritraukti prie sienos. Arba galima sugalvoti kokius nors įdomius tvirtinimus šalia stalo.

Shutterstock

Pietų zona už virtuvės ribų

Dar vienas variantas, kurį turėtų apsvarstyti mažų virtuvių savininkai, tai valgomosios zonos perkėlimas į kitą vietą. Čia viskas priklauso nuo paties buto išplanavimo. Vieni remonto metu naikina vieną sieną ir virtuvės erdvę sujungia su, pavyzdžiui, svetaine. Galiausiai išeina baras, tuo pat metu atliekantis ir valgomojo stalo funkciją.

Kiti mieliau prie virtuvės prijungia balkoną ir įrengia ten jaukią valgomąją zoną. Jeigu kol kas tokio masto remonto neplanuojate, tai pamąstykite apie šalia koridoriaus esantį koridorių – gal vertėtų ten pernešti stalą ir kėdes. Tai pakankamai stilingas sprendimas.

Magnetinė lentyna ant šaldytuvo

Daugelis mėgsta ant šaldytuvo kabinti magnetukus, atsivežtus iš kelionių. Siūlome vietą ant šaldytuvo panaudoti racionaliau – pakabinti nedidelę magnetinę lentynėlę. Ji puikiai tiks prieskonių indeliams sudėti ar mažoms dėžutėms su džiovintais vaisiais ar riešutais. Tačiau prisiminkite, kad sunkių daiktų tokioje geriau nelaikyti.

Laikymas ant spintelių durelių

Jau priminėme, kad kai kuriuos daiktus galima laikyti ant virtuvinių spintelių sienelių šoninių paviršių, tačiau galima kur kas teisingiau organizuoti ir vidinę tokių spintelių erdvę. Viena iš idėjų – specialios konstrukcijos dangteliams, pjaustymo lentoms ir kitiems plokštiems daiktams. Prisukus tokią konstrukciją prie durelių ne tik atlaisvinsite vietą ant pačių lentynų, bet ir greičiau surasite jums reikalingą daiktą.

Shutterstock

Kompaktiški puodai

Nedidelėje virtuvėse erdvėje sunku sutalpinti daug spintelių, todėl tenka apgalvoti kiekvieną detalę. Čia jums padės dar vienas patarimas: kad puodai neužimtų visos lentynos, rekomenduojame rinktis modelius su nusiimančiomis rankenėlėmis. Įsigijus tokį rinkinį mažus puodus lengvai sudėsite į didelius ir esant reikalui pritvirtinsite rankenėlę prie jums reikiamo dydžio puodo.

Teisinga buitinė technika

Virtuvė – tai ta buto vieta, kur sutelkta daugiausia didelių gabaritų virtuvės pagalbininkų. Virtuvėje tiesiog negalime apsieiti be šaldytuvo, viryklės ir orkaitės. Taip pat pageidautina mikrobangų krosnelė, indaplovė, kavos aparatas ir galbūt dar viena kita virtuvės naujiena. Jeigu norite, kad viskas tilptų, pirmenybę teikite kompaktiškiems ir siauriems modeliams.

Tačiau pirkdami tokius buitinės technikos modelius nepamirškite realių savo poreikių. Pavyzdžiui, didelei šeimai kažin ar pakaks mažo šaldytuvo, todėl verčiau pastatyti normalaus dydžio šaldytuvą koridoriuje nei nuolat kankintis dėl vietos greitai gendantiems produktams stygiaus.

Shutterstock

Durų ir langų angų panaudojimas

Jeigu jums atrodo, kad jau viską išspaudėte iš turimos virtuvės erdvės, atkreipkite dėmesį į vietą virš durų, palanges ir langų angas. Gal jums ne visada pakanka dizainerio įžvalgos, tačiau patikėkite, ten taip pat galima įrengti atviras lentynas. Įsigykite gražius konteinerius kruopų laikymui ir išdėliokite juos šiose lentynose. Virtuvė atrodys labai stilingai ir išties šiuolaikiškai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis