Kaip efektyviai išnaudoti virtuvės kampus

Jeigu neapleidžia jausmas, jog jūsų namų erdvė yra ankštoka, atidžiau apžiūrėkite kampus. Pradėkime nuo virtuvės. Nesvarbu, ar ruošiatės visiškai perdaryti virtuvę, ar norite tik smulkių pakeitimų, pateikiame 10 naudingų patarimų.

1. Įrenkite kriauklę. Dažnai kriauklė statoma prieš langą, tai padeda prablaškyti nuobodulį, kuris apninka plaunant indus, tačiau daug naudingiau kriauklę įrengti kampe, taip galėsite mėgautis vaizdais iš abiejų kampų.

2. Virtuvėje įrenkite valgomąjį. Mažas virtuvės stalas ir kampinė sofa suteiks galimybę atsisėsti net ir mažytėje virtuvėje.

3. Kampe įrenkite viryklę. Aptarkite tai su dizaineriu ar rangovu, nebent turite išskirtinį talentą namų apyvokos srityje, kitaip viryklė kampe gali tapti tikru galvos skausmu. Apie ką vertėtų pagalvoti?

• Vėdinimo ir ventiliacijos įrangos įdiegimą kampe;
• Atidžiai rinkitės rankenas viryklei, nes orkaitės rankena gali kyšoti tarp spintelių;
• Pasirūpinkite, jog būtų pakankamai vietos orkaitės durelėms atidaryti. Įsitikinkite, jog durelės pilnai atsidaro ir turi pakankamai vietos, kai išimate patiekalą;
• Geriausia, kai viryklę, įrengtą kampe, iš abiejų pusių supa spintelės.

Pavyzdžiui, visas virtuvės interjeras gali būti orientuotas į centrą, ypač vaizdas iš baro. Įrengę viryklę ir ventiliaciją sukursite centrinį virtuvės akcentą.

4. Tegu spintelės atsiduria prie pat lango. Štai mažos virtuvės įrengimo pavyzdys: spintelės stiklinėmis durelėmės sėkmingai įsispraudė į siaurą erdvę tarp lango ir gretimos sienos. Tiesa, įsitikinkite, jog palikote pakankamai laisvos vietos, kad spintelės durelės galėtų atsidaryti bent 90 laipsnių kampu. Taip pat pagalvokite apie rankenas, karnizus ir palanges.

5. Įsirenkite lubas siekiančią spintą-sandėliuką. Aukšti baldai itin tinka giliems kampams, tai nepakartojamas sprendimas tiems, kas turi sandėliuką.

6. Atraskite kampinius stalčius. Šiuolaikiniai stalčiai sumanūs, jei aplenkia dviejų spintelių susikirtimo tašką.

7. Nesikuklinkite parodyti ypatingus dirbinius. Pavyzdžiui, sudėliokite bokštą iš knygų, paįvairindami jį mielomis smulkmenomis, šalia padėkite kokį augalą.

8. Įsirenkite mini biurą. Mažame kamputyje galite įsirengti darbo vietą, viršutines ir apatines spinteles naudokite įvairiems daiktams ir kompiuteriui pasidėti. Atkreipkite dėmesį į apšvietimą įrengtą po viršutinėmis spintelėmis. Čia patogu ruošti namų darbus, nagrinėti receptus, mokėti mokesčius ir tvarkyti šeimos reikalus.

9. Įrenkite papildomą vietą atsisėsti. Dauguma žmonių įspraudžia spinteles kiekviename laisvame virtuvės kampe. Geriau naudoti mažiau daiktų, kad jie visi tilptų į kelias spinteles.

10. Jei svarstote, ką dar galima būtų patobulinti, atraskite laisvos vietos jaukiam suoliukui kampe. Naudokite pakabinamas lentynas. Kad sukurtumėte tokią atvirą erdvę, jums nereikia jokių kampinių baldų, be to, maža virtuvė atrodys daug didesnė nei yra iš tikrųjų. Vienintelis trūkumas - dulkės. Indus, kuriuos čia dėsite, reikės nuolat plauti, o pačias lentynas valyti bent kartą per savaitę.

Iš pradžių tai gali atrodyti per daug sudėtingas darbas, bet naudodamiesi valytuvu su rankena, su nemaloniu dulkių valymu susitvarkysite greičiau nei per minutę ir nereikės ropštis ant kėdės, kad pasiektumėte lentynas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis