Kaip atnaujinti virtuvę be didelių investicijų

Virtuvė įprastai yra vienas iš judriausių kambarių namuose, todėl neretai joje esantys baldai greit nusidėvi – nubrozdinamos spintelės, stalviršiai tampa dėmėti, o sienos - nutrintos ir nubraižytos. Laimei, yra daugybė dalykų, kuriuos galima padaryti norint atnaujinti virtuvę be didelio remonto.

Priklausomai nuo turimo biudžeto, galima padaryti daugiau ar mažiau, tačiau net ir mažas pertvarkymas gali visiškai pakeisti virtuvės vaizdą. Taigi norėdami, kad sena virtuvė atrodytų naujai, galite išbandyti vieną ar kelis iš šių patarimų.


Nudažykite sienas ir spinteles


Shutterstock nuotr.


Lengviausias būdas atnaujinti virtuvę - ją perdažyti. Dažyti sienas ar spinteles yra ganėtinai paprasta ir, tiesą sakant, turbūt nėra geresnio būdo atnaujinti pasenusias spinteles nei su nauju sluoksniu dažų. Be kita ko, tai ne tik pigu, bet ir greitai atliekama.


Pakeiskite virtuvės apšvietimą


Šviesos instaliacijų pakeitimas virtuvėje gali padaryti tiesiog stebuklus. Tiek įrenginių, tiek aplinkos apšvietimas virtuvėje yra labai svarbus, todėl reikėtų pabandyti juos suderinti.


Shutterstock nuotr.


Daugelyje senų virtuvių yra tik vienas šviestuvas ant lubų, bet dažniausiai jis nesuteikia pakankamai šviesos. Įprastai virtuvėse nebūna laisvos vietos papildomam staliniam ar pastatomam šviestuvui, todėl galite pagalvoti apie įleidžiamų šviestuvų ar kelių mažesnių šviestuvų instaliaciją tam, kad šviesa pasklistų po visą virtuvę. Jeigu jūsų virtuvei tai atrodytų pernelyg modernu, galite pabandyti įsigyti keletą kabančių šviestuvų.


Pakeiskite stalviršius


Stalviršiai atrodo tarsi nedidelė virtuvės detalė, bet iš tiesų jie yra itin svarbūs bendram virtuvės vaizdui, taip pat kaip spinteles ir lentynas jungianti detalė. Pabandykite pakeisti senus stalviršius naujais stiklo, metalo ar mediniais paviršiais. Taip pat galite išbandyti kažką kūrybingesnio ir nudažyti stalviršį dažais, ant kurių būtų galima rašyti ir piešti kreida. Tai būtų puiki vieta užsirašyti receptus, reikiamus pirkinius ar kitokius priminimus.


Pakeiskite metalines spintelių detales


Shutterstock nuotr.


Vienas paprasčiausių būdų atnaujinti virtuvę yra pakeisti metalines spintelių detales. Galima įsigyti įvairiausių stilių, spalvų ir formų rankenėlių. Didelėms ir aptakių formų spintelėms labiausiai tinka paprastesnės rankenėlės. Taip pat pasistenkite, kad spintelių rankenėles derėtų prie čiaupų, durų rankenų ir vyrių. O jeigu norėtumėte kažko originalesnio, galite išbandyti neįprastas priemones kaip perlamutras, stiklas ar glazūra.


Pakeiskite spintelių paviršius


Shutterstock nuotr.


Spintelių paviršių pakeitimas yra puiki alternatyva pačių spintelių pakeitimui. Jums reikėtų nuimti spintelių ir stalčių viršutinį sluoksnį ir padengti nauju faneros sluoksniu. Užduotis nėra labai paprasta, todėl geriausia būtų pasisamdyti meistrą, bet to kaina vis tiek būtų beveik du kartus mažesnė nei perkant naujas spinteles. Tad jeigu jūsų spintelės tebėra tvirtos, pakeisti paviršius gali būti puiki mintis.


Prietaisai


Shutterstock nuotr.


Jei biudžeto dydis jums tai leidžia, pakeiskite senus prietaisus naujais. Jie ne tik geriau atrodys, bet ir puikiai veiks. Daugelis naujų prietaisų naudoja mažiau elektros energijos, taigi jums sutaupys šiek tiek pinigų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis