Esminės virtuvės planavimo klaidos

Remontas virtuvėje gali pareikalauti išties daug investicijų – kokybiška apdaila, virtuvės baldai ir buitinė technika kainuoja nepigiai. Retas kuris kreipiasi pagalbos į interjero dizainerius – daugumą sulaiko jų paslaugų kainos.

Jei esate iš pastarųjų žmonių, kuriems dizainerio paslaugos ne pagal kišenę, nenusiminkite – reikia tiesiog prisėsti ir pagalvoti, kaip turėtų atrodyti jūsų svajonių virtuvė. Pateiksime kelias klaidas, kurios dažniausiai pasitaiko įrengiant virtuvę – juk visi žino, kad geriausia mokytis iš svetimų klaidų.


Shutterstock


Nenuoseklumas. Jei jūsų būste vyrauja klasikinis stilius, itin moderniai įrengta virtuvė atrodys, švelniai tariant, keistai. Žinoma, tai nereiškia, kad visos erdvės turi atrodyti vienodai, bet reikia parinkti detales, kurios derės tarpusavyje.


Shutterstock


Neteisingai išnaudotas virtuvės plotas. Standartiniuose butuose virtuvės paprastai būna nedidelės, todėl jas įrengiant iškart kyla klausimas, kaip sutalpinti visą reikalingą buitinę techniką, indus, stalo įrankius ir kitus virtuvės rakandus. Šiuo atveju jus išgelbės funkcionalūs virtuvės baldai. Virtuvės spintelės ir kiti baldai turi būti sukonstruoti taip, kad kiekvienas objektas turėtų savo vietą ir būtų lengvai pasiekiamas.


Shutterstock


Netinkamas baldų išdėstymas. Virtuvė – veiksmo vieta. Pjaustyti, gaminti, kepti, plauti – baldai turi būti išdėstyti taip, kad padėtų, o ne trukdytų atlikti šiuos veiksmus.


Netinkama ventiliacija. Aukštos kokybės ventiliavimo sistema virtuvėje reikalinga ne tik tam, kad sugertų nemalonius kvapus, bet ir tam, kad apsaugotų virtuvės baldus nuo drėgmės ir riebalų. Labiausiai paplitusi klaida – netinkamoje vietoje įrengtas arba nekokybiškai veikiantis gartraukis.


Per daug buitinių prietaisų. Virtuvėje turi būti tik tai, ko jums labiausiai reikia. Rinkdamiesi buitinę techniką įvertinkite šeimos narių skaičių ir jūsų maisto gaminimo įpročius. Bereikalingai įsigydami per didelį buitinių prietaisų kiekį ne tik švaistote pinigus, bet ir potencialiai sudarote sąlygas netvarkai virtuvėje.


Shutterstock


Prastas apšvietimas. Vienas šviestuvas lubų viduryje – pasenęs sprendimas. Apšvietimą reikia įrengti virš kiekvienos darbo zonos – darbastalio, viryklės, kriauklės. Toks sprendimas ne tik praktiškas, bet ir suteikia virtuvei papildomo žavesio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis