Ankštai, bet patogiai: kaip sumaniai įsirengti mažą virtuvę

Sutaupyti vietos virtuvėje ne taip ir sudėtinga. Jums padės šiuolaikiniai interjero sprendimai ir buitinės technikos naujovės. Deja, statistinė virtuvė mūsų kraštuose nėra įspūdingo dydžio. Jei pavyko sutalpinti stalą ir visą reikalingą buitinę techniką – tai jau didelis pasiekimas.

Ne visi susitaiko su tokia padėtimi. Taip ir gimsta mintys apie perplanavimą, virtuvės perkėlimą į kitą kambarį arba netgi naujo būsto, kuriame virtuvė sujungta su svetaine, įsigijimą. Laimei, ne visada reikia imtis radikalių priemonių – yra ir kitų būdų išspręsti mažos virtuvės problemą.


Rekomenduojame atidžiai išsinagrinėti 10 patikrintų idėjų, kurios padės sutaupyti erdvę, kad nedidelė virtuvė taptų dar patogesnė ir jaukesnė.


Įmontuota mikrobangų krosnelė. Kai virtuvė maža, reikia pasitelkti sveiką protą. Jei galite rinktis į baldus įmontuojamą buitinę techniką, nė nesusimąstydami tokią ir rinkitės. Įmontuota mikrobangų krosnelė atlaisvins darbo paviršių ir neapkraus interjero.


Siaura indaplovė. Jei virtuvė maža, greičiausiai galvoje ims kirbėti mintis atsisakyti indaplovės. Neskubėkite! Šiandien galima įsigyti siaurą modelį, kurio plotis neviršys 45 cm. Juk tokią siaurą galima pritaikyti net ir mažoje virtuvėje, tiesa? Juk indaplovė padeda taupyti laiką, elektros energiją, vandenį ir finansus.


Netradicinis šaldytuvas. Standartiniai šaldytuvai paprastai būna dideli ir užima gana daug vertingos vietos. Pagal galimybes pakeiskite įprastą šaldytuvą įmontuojamomis šaldytuvo ir šaldymo kameromis.


Sudedamas stalas. Gražus, didelis ąžuolinis stalas be jokių abejonių atrodo įspūdingai, bet ne kiekvienas gali sau leisti tokią prabangą. Ne tiek dėl kainos, kiek dėl kvadratinių metrų, kuriuos toks stalas užima. Įsigykite sudedamą stalą ir džiaukitės gyvenimu. Jis nesunkiai susilanksto, atlaisvina vietos ir virtuvė tampa erdvi.


Transformuojamas stalas. Vietoj sudedamo stalo tiks ir transformuojamas stalas. Sulaukėte svečių? Išskleiskite jį ir susodinkite visus svečius. Stalas nebūtinas? Suskleiskite jį – turėsite darbinį paviršių arba galėsite sudėti ant jo indus. Viskas labai paprasta!


Virtuvės baras. Būna tokių mažų virtuvių, kuriose net sudedamas stalas yra nepasiekiama prabanga. Stalą pakeisti gali virtuvės baras, kuris tarnaus ir kaip darbinis paviršius. Beje, jei jūsų virtuvėje tai tinka – vietoj baro galima naudoti plačią virtuvės palangę.


Sulankstomos kėdės. Sulankstomų kėdžių dabar galima rasti praktiškai kiekvienoje baldų parduotuvėje. Seniai praeity liko tie laikai, kai tokios kėdės buvo naudojamos tik vasarnamyje. Sulankstoma kėdė puikiai derės bet kokio stiliaus interjere. Svarbiausia rasti gražų ir jums patinkantį modelį.


Kėdės, kurias galima sudėti vieną ant kitos. Dar vienas kompaktiškų kėdžių variantas – viena ant kitos sudedamos kėdės. Tokių kėdžių konstrukcija leidžia sudėti jas vieną ant kitos taip, kad net ir dešimt kėdžių užims tik vienos kėdės vietą. Magija? Ne – praktiškumas.


Kompaktiški indai. Šiuolaikiniai prekių namams ir indų gamintojai galvoja apie namų šeimininkes (-us) ir jomis (jais) rūpinasi. Jie supranta, kad mažoje virtuvėje tikrai nėra vietos daugybei įvairiausių indų ir rakandų. Taip buvo rastas sprendimas: šiandien galima įsigyti keptuvių, puodų, dubenų ir lėkščių, kurie susideda vienas į kitą. Taip galima sutaupyti nemažai vietos.


Pakabinami vazonai. Mažoje virtuvėje paprastai nelieka vietos dekoro elementams. Kartais net nėra kur laikyti kambarinių augalų, nes vazonai apkrauna interjerą ir užima darbinį paviršių. Vis dėlto, neverta atsisakyti mylimų gėlių ir smulkmenėlių. Puikus variantas – kabantys vazonai. Jie ne tik padės sutaupyti erdvę, bet ir atrodys stilingai. Grožis!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis