7 negirdėti patarimai, kaip palaikyti švarą ir tvarką virtuvėje

Pateikiame kelias gudrybes, kurios padės užtikrinti nepriekaištingą švarą, tvarką ir malonų kvapą virtuvėje.

1. Kaip nuvalyti riebaluotus nešvarumus nuo virtuvės paviršių:
ant virtuvės paviršių nusėdusį lipnų nešvarumų sluoksnį galima nuvalyti į labai karštą vandenį nuolat mirkoma mikropluošto šluoste. Čia svarbiausias veiksnys yra karštis, kuris padeda ištirpdyti riebalus, tad kuo karštesnis vanduo, tuo geriau.

2. Kaip išvalyti lipnią masę, susikaupusią virtuvės prietaisų plyšiuose ir tarpuose:
įvairių virtuvės prietaisų (kombainų, trintuvų, skrudintuvų ir pan.) plyšiuose ir sudūrimuose susikaupusius nešvarumus lengva išvalyti mediniu krapštuku ar iešmu, o po to prietaisą nuvalyti drėgna šluoste.

3. Kaip greitai atsikratyti maisto kvapo virtuvėje:
nemalonų kvapą, kuris tvyro virtuvėje po kai kurių patiekalų (keptos žuvies, kepsnių, kopūstų sriubos ir pan.) gaminimo, galima greit panaikinti ant viryklės pavirinus actą.

4. Kaip išvalyti viryklę:
ant viryklės aplink degiklius susidariusias pridegusio maisto dėmes lengvai išvalysite orkaičių valikliu.

5. Kaip atsikratyti vaisinių muselių:
paimkite dvi – tris citrinas, perpjaukite jas pusiau ir padėkite ant orkaitės grotelių. Orkaitės dureles palikite praviras kelias valandas ar pernakt. Ryte uždarykite orkaitės dureles, įjunkite orkaitę. Po kiek laiko išjunkite, palikite orkaitę atvėsti, išimkite citrinas, išvalykite orkaitę. Muselių neliks, o virtuvė skaniai kvepės.

6. Kaip išbalinti kriauklę:
kriauklę valau citrinomis ir soda. Kas kartą, kai lieka citrinos puselės su išspaustomis sultimis, užberiu ant kriauklės sodos ir patrinu citrinos puselėmis.

7. Kaip nuvalyti kalkes:
jei plytelės plokščios, užberkite sodos ant apkalkėjusių plotų, o tada užpurkškite arba užpilkite ant sodos acto. Jei plytelės vertikalios, pasidarykite tiršto mišinio į sodą įpylę vandens, užtepkite mišinio ant apkalkėjusių vietų ir užpurkškite acto. Po kelių minučių pašveiskite šepetėliu ir nuplaukite su vandeniu. Įsisenėjusių dėmių šis mišinys neišvalys, bet didžiąją dalį kalkių tikrai pašalins.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis