5 būdai, kaip greitai ir sumaniai pakeisti spalvas virtuvėje

Manote, kad neįmanoma greitai pakeisti spalvinės gamos virtuvėje? Jūs klystate!

Problema: virtuvę norėtumėte nudažyti kita spalva nei greta esantį kambarį, tačiau nežinote, kur viena spalva turėtų pereiti į kitą, nes abu kambariai turi bendrą sieną.

Korekcija: tai vienas dažniausių klausimų apie virtuvės ar bet kurio kito kambario, besijungiančio su kita erdve, dažymą. Kai virtuvė yra atvira, dažniausiai viena siena pereina į kitą erdvę. Atrodytų keistai, jeigu dvi spalvos tarp kambarių „susitiktų“ ant tos bendros sienos.

Tokiu atveju yra du pasirinkimai. Pirmasis – abu kambarius jungiančiai sienai parinkite vieną iš dviejų spalvų ir nudažykite ją vienodai abiejuose kambariuose. Antrasis – pasirinkti spalvą, kuri sujungtų abi erdves – tai turėtų būti visiškai kitos spalvos akcentas.

Jeigu virtuvės spintelės dalinai atskiria abu kambarius, pagalvokite, ar nevertėtų įrengti dekoratyvinės dirbtinės kolonos, nudažytos jūsų apdailos spalva, kuri ir atskirs abu kambarius.

Problema: virtuvėje įrengėte plytelių sienelę tarp pakabinamų ir pastatomų spintelių. Interjero salone spalvos buvo gyvos ir šviesios, tačiau ant sienos po pakabinamomis spintelėmis jos atrodo tamsios ir negyvos.

Korekcija: dažnai spalvų problema iš tikrųjų yra apšvietimo problema. Interjero salonuose ekspozicijos būna puikiai apšviestos, todėl spalvos pristatomos geriausioje įmanomoje šviesoje. Kai šviesa aiški, o eksponuojama plytelių sienelė nėra po tamsia spintele, spalva išryškėja. Deja, tačiau tos pačios plytelės namuose gali atrodyti kur kas blankiau.

Tokiu atveju geriausias ir lengviausias sprendimo būdas – įrengti apšvietimą po pakabinamomis spintelėmis. Tai tikrai atgaivins plytelių sienelės spalvas. Įrengti apšvietimą po spintelėmis galima dviem būdais: specialistas gali nutiesti tam specialiai skirtus laidus arba galima įsigyti specialų belaidį apšvietimą, kurį galėsite pajungti patys.

Problema: jūsų virtuvei reikia kažkokio spalvinio akcento, tačiau jums nepatinka, kai ant darbastalio prikrauta bereikalingų daiktų. Nors daugeliui žmonių patinka dizainerių kurtos virtuvės, tačiau ne visi mėgsta vazas ar stilingus indelius biriems produktams ant darbastalio, nors panašūs dekoratyviniai elementai yra vienas paprasčiausių ir populiariausių būdų suteikti virtuvei papildomų spalvų. Kaip galima suteikti virtuvei spalvų neapkraunant darbastalių?

Korekcija: pagalvokite apie kitas virtuvės vietas, kurios galėtų labiau nuspalvinti jūsų virtuvę. Anksčiau jokia virtuvė neapsiėjo be užuolaidų – tai buvo standartas. Išpopuliarėjus ritininėms užuolaidoms bei žaliuzėms, klasikinės užuolaidos iš virtuvių išnyko. Vis dėlto pastebima, kad pastaruoju metu virtuvinės užuolaidos išgyvena atgimimą.

Taigi, virtuvinės užuolaidos – paprastas ir lengvas būdas suteikti kambariui spalvų jo neužgriozdinant. Iš daugybės spalvų ir raštų audinių tikrai galima išsirinkti tokį, kuris optimaliai tiks jūsų virtuvės stiliui. Užuolaidos neprivalo būti rauktos ir klostuotos tarsi viduramžių suknelės. Virtuvės užuolaidos gali būti vienspalvės, juostuotos ar raštuotos, priklausomai koks stilius jums priimtiniausias.

Problema: jūsų medinės virtuvės spintelės sienų fone atrodo pernelyg oranžinės, aukso spalvos ar žalios.

Korekcija: sienoms pasirinkite spalvą, kuri jūsų netenkina (spintelių). Taip, šis patarimas iš pirmo žvilgsnio skamba nelogiškai. Jeigu jūsų spintelės turi žalią ar auksinį atspalvį, kodėl turėtumėte norėti jo dar daugiau? Kadangi dažniausiai impulsyviai renkamės priešingą spalvą tai, kurią norime paslėpti, tačiau toks sprendimas tik dar labiau ją išryškina. Pasinaudoję paprasčiausiu spalvų ratu susiraskite spalvą, kurią norite užmaskuoti, ir pažvelkite į ją papildančią spalvą priešingoje rato pusėje. Mėlyna ar žalia siena turės priešingą poveikį maskuojant pernelyg oranžines spinteles – ji tik dar labiau sustiprins pastarąją spalvą.

Jeigu bandote nuraminti medinių spintelių auksinį ar oranžinį atspalvį, išbandykite neutralias spalvas, turinčias panašų šiltą pustonį. Jeigu jūsų šviesios spintelės atrodo per pilkos ar per žalios, rinkitės neutralias spalvas su tuo pačiu atspalviu. Pasinaudokite spalvų palete, kurią pridėję prie spintelių galėsite išsiaiškinti jų suderinamumą. Geriausias būdas paslėpti nenorimą atspalvį – apsupti jį panašių pustonių spalvomis.

Problema: rytojaus dieną sulauksite svečių ir norėtumėte kažkaip atgaivinti virtuvės vaizdą. Nėra laiko perdažymui ir lėšų naujų indų ar dekoracijų įsigijimui.

Korekcija: lengviausias ir pigiausias būdas suteikti virtuvei naujų spalvų – atnaujinti virtuvės tekstilę. Kone kiekvienoje virtuvėje galima rasti stalčių su rankšluostukais, puodkelėmis ir pašluostėmis, kurios naudojamos, bet priklauso prie tų daiktų, kurie atvykus svečiams slepiami pirmiausiai. Išsirinkite mėgstamos spalvos virtuvės tekstilę ir pasitikinčiai naudokite ją atvykus svečiams. Tai greitas ir nebrangus jūsų nuotaikos ir virtuvės stiliaus pagyvinimo metodas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis