3 netradicinės virtuvės idėjos

Įsirenginėdami virtuvės zoną norime, kad ji būtų funkcionali ir stilinga. Kviečiame apžiūrėti keletą įdomių idėjų iš žurnalo „Mano namai“ archyvų, kuriuose – originalūs interjero dizainerių sprendimai.

1. Didelės erdvės idėja. Interjero dizainerė Audronė Liaskovskaja suprojektavo pusės apskritimo formos virtuvės zoną, kuri dalija pailgą erdvę. Į vieną pusę nuo jos įkomponuota minkštoji svetainės poilsio zona. Į kitą – valgomasis su didesniu stalu ir patogių kėdžių komplektu. Pusės apskritimo formos virtuvės zoną lubose taip pat atkartoja nuleidžiama lubų konstrukcija.

Žurnalas "Mano namai"

2. Šviesūs elementai. Interjero dizainerės Liubovės Budiuk sprendimas – bendrajame kambaryje įrengti virtuvę, kurioje kuo mažiau į akis kristų jos paskirtis. Dizainerė šiek tiek pratęsė nuo prieškambario besitęsiančią vieną sieną, kad susidariusioje nišoje būtų galima įtaisyti vientisus ir šviesus virtuvės baldus. Sieną, prie kurios prisišliejusi virtuvės „sala“, Liubovė dekoravo toniniu veidrodžiu, kuriame atsispindi langas, todėl erdvė ne tik vizualiai padidėja, bet ir tampa skaidresnė, šviesesnė.

Žurnalas "Mano namai"

Žurnalas "Mano namai"

Žurnalas "Mano namai"

3. Prie laiptų. Dizaineris Arvydas Mockus itin įdomiai išsprendė virtuvės vietos problemą. Kadangi didžiąją pirmo aukšto dalį užima svetainė, virtuvė ir valgomasis galėjo būti įrengti netoli laiptų aikštelės prie įėjimo durų. Tačiau tokiu atveju atvira virtuvė būtų atrodžiusi kaip koridoriuje. Dėl tos priežasties dizaineris sumanė pastatyti vieną sienelę ir suformuoti uždaresnę virtuvės erdvę: už židinio iš gipso kartono suformavo pusapvalę virtuvės zoną. Iš svetainės pusės sienelė su dideliu langu, kurio viršuje įmontuoti trys šviestuvai, atrodo, tarsi patogus baro stalas, kurį šeimininkai naudoja kaip valgomąjį.

Žurnalas "Mano namai"

Domitės interjeru ir dizainu, ieškote naudingų ir praktiškų patarimų, kaip dekoruoti namus, – prenumeruokite žurnalą „Mano namai“, ir kas mėnesį sulauksite vis naujų originalių interjero idėjų ir vertingų namų bei aplinkos įrengimo patarimų. Prenumeruoti galite ČIA.

Nuotraukos – iš žurnalo „Mano namai“ archyvų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis