Pagrindinės svetainės interjero klaidos

Svetainė - tai vieta, kurioje norime sutalpinti viską. Ir būtent dėl to labai dažnai svetainės virsta daiktų sandėliu, dėl to praranda stilistinį vientisumą ir dizaino lakoniškumą. Norint to išvengti, reikia labai atidžiai pažvelgti į tai, ką ir kaip išdėstome svetainėje.

Tipiškos klaidos

Visi taškai, kurie yra jūsų vizualiniai centrai, turi būti išdėstyti skirtingose svetainės dalyse, kad neužimtų vienas kito erdvės. Priešingu atveju juos tiesiog bus sunku pastebėti atskirai.

Standartinė klaida - panašių elementų išdėstymas greta arba vienas už kito. Iš dalies tai susiję su nedidele kambario erdve ir dideliu noru jame patalpinti viską. Atminkite, kad tokiu būdu dėliodami akcentus atimate iš savęs galimybę pastebėti juos kaip kažką vertingo.

Pavyzdžiui, jei židinį įrengsite po televizoriumi, negalėsite tinkamai mėgautis nei vienu, nei kitu. Juk įjungus juos abu vienu metu, akys ima bėgioti: žiūrint televizorių jus nuolat blaškys židinio liepsna, o jei norėsite pasimėgauti ugnimi, kankins noras nors užmesti akį į ekraną.

Tą patį galima pasakyti ir apie visus panašius derinius: televizorius su akvariumu, židinys šalia didžiulės skulptūros...

O štai jei tie elementai išdėstyti palei skirtingas sienas, kiekvienas jų atliks būtent tą funkciją, kuri jam ir skirta. Ir neteks blaškytis. Pakanka nuspręsti, ko būtent norite - pažiūrėti televizorių ar stebėti akvariumo gyventojus. Be to, jums nereiks niekam trukdyti, jei staiga šeimos narių interesai išsiskirtų ir vienas užsimanytų, pavyzdžiui, pažiūrėti žinias, o kitas - pasimėgauti židiniu.

Lentynos ir fotografijos

Be jau aprašytų centrinių elementų, svetainėje gausu ir smulkesnių, tačiau ne mažiau svarbių daiktų. Tai knygų lentynos, įrėmintos fotografijos, kelionių suvenyrai, servizai... Ir dar daug visko pagal kiekvieno šeimos nario skonį.

Tokios smulkmenos gali tapti puikiu fonu jūsų vizualiniam centrui, kad ir koks jis būtų. Tačiau neperlenkite lazdos.
Jei vienoje vietoje išdėstysite galybę smulkmenų, jos savo gausa gali užgožti kitą, vertingesnį, funkcionalų elementą. Jei turite įprotį demonstruoti visas panašias malonias smulkmenas, žvelkite į jas kaip į ne ką mažiau svarbų daiktą kaip kad, pavyzdžiui, televizorius, ir skirkite joms atskirą vietą.

Baldai

Baldus kambaryje reikia išdėstyti atsižvelgiant į vizualinius centrus, tačiau kartu ir vadovaujantis banalia logika.

Pavyzdžiui, prie židinio logiška pastatyti minkštus krėslus, jie turi būti ganėtinai arti. O sofa priešais televizorių turi būti pastatyta tolėliau.

Pietų stalas tarp televizoriaus ir sofos atrodys keistai. Pastačius stalą prie židinio, jis tiesiog jį užgoš. Derindami baldus vadovaukitės patogumo principu, atsižvelkite į tarpus praeiti ir funkcionalumą.

Ką su kuo suderinti?

Tai labai individualu kiekvienai šeimai. Teisingai planuojant interjerą svarbu, kad visi daiktai, tokie svarbūs jūsų vidiniam komfortui ir patogumui, turi būti išdėstyti patalpoje taip, kad atrodytų, jog viskas yra savo vietoje ir viskuo galima patogiai naudotis, o visuma atrodo kaip užbaigta ir lakoniška erdvė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis