Modernu: svetainė + virtuvė

Naują svetainės tendenciją – įrengti ją vienoje erdvėje su virtuve – galima pavadinti trim žodžiais: kepu, valgau, poilsiauju.

O jei turi tik vieną kambarį, tai dar ir miegi... virtuvėje. Artimi giminaičiai kartais pabamba, kad jiems toks variantas nepatinka: nori atskiros virtuvės, taip patogiau, visi kvapai lieka joje, o ne pasklinda po visą butą.

Ar tavo namai - tavo patogumo ir norų išraiška, ar pataikavimas svetimiems, ką jie pagalvos ir pamanys? Be to, gartraukių yra tokių įvairių, kad jie puikiai tiks bendrai erdvei, o gali rinktis tokį, kurio net nesimatys.

Egzistuoja daugybė variantų. Tačiau - ką mes išlošiame, sukišdamos visą savo gyvenimą į vieną erdvę?

Kai gaminame maistą, nebesijaučiame ištremtos į virtuvę. Be to, galime stebėti čia pat, ant kilimo, žaidžiančius vaikus. Jei ateina svečių - su jais bendrauti, nesibaimindamos, kad jei visi sugužės į virtuvę, joje nebus kur apsisukti. Pagaliau - visa kompanija bendroje erdvėje gali ruošti maistą - vietos pakaks ir bus smagiau!

Kas dar? Sutaupome televizorių, nes užteks ir vieno. O tai dažnai draugių namuose matau virtuvėje stovintį mažiuką, o svetainėje - didelį televizorių.

Kai virtuvė yra kartu su svetaine, atsiranda ir valgomojo kampas arba - net keli (baro stalas ir klasikinis variantas - stalas su 4-6 kėdėmis). Tai labai pravartu, kai susiburia nemenka draugų kompanija.

Be to, net jei turite miegomojo kambarį, vis tiek patarčiau svetainėje statyti lovą, kuri būtų išlankstoma ir galėtų būti dosni tiems retiems, bet maloniems svečiams.

Ir dar - vienoje erdvėje išmėtytos atskiros salelės - darbo stalas, poilsio zona su minkštu kampu, valgomojo stalas, virtuvė - padeda namų energijai tekėti gera kryptimi. Manau, kad šie argumentai padės tėvus griebtis permainų.

O štai svetainės + virtuvės + valgomojo variantai:

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis