Kaip susikurti jaukią svetainę

Svetainė - neabejotinai pats svarbiausias kambarys jūsų namuose. Bent jau dėl to, kad joje praleidžiame didžiąją dalį laiko namie, kai nemiegame. Būtent todėl labai svarbu šį kambarį susikurti jaukų ir funkcionalų. Patarsime, kaip tai padaryti.

Svetainė - tai ta vieta, kuri suvienija ir susieja visus likusius kambarius. Ji daugiafunkcinė. Juk čia susirenkate visa šeima, priimate svečius, žiūrite televizorių arba rengiate pasisėdėjimus prie kavos. Kitaip tariant, svetainėje vyksta pagrindinis buto gyventojų gyvenimas.

Dėl šių daugybės funkcijų svetainė tampa daugiausia apstatytu kambariu namuose. Visus įdomiausius dekoro elementus ir svarbiausius daiktus norisi patalpinti būtent svetainėje, ir, žinoma, pačioje matomiausioje vietoje. Ir kelionių fotografijas, ir mėgstamą paveikslą, ir padovanotą jubiliejaus proga vazą...

Ką galima laikyti svetainėje?

Svetainės funkcionalumas - labai individualus dalykas. Kiekvienai šeimai visuomet atsiras kažkas tokio, ką būtina laikyti būtent šiame kambaryje. Tačiau praktiškai visuose šiuolaikiniuose butuose pagrindinę vietą interjere užima televizorius arba namų kinas.

Tai, žinoma, patalpos centras. Aplink jį susirenka šeima vakarais, čia žiūrimi filmai su draugais arba dainuojama karaokė su linksma kompanija. Šiuolaikinis pasaulis be technikos neįsivaizduojamas. Didelis, mažas, plazminis ar įprastas ekranas yra kambario vizualinis, estetinis, loginis ir emocinis centras.

Be televizoriaus, yra dar daugiau elementų, kurie savo svarba jam nenusileidžia. Tai, pavyzdžiui, židinys.

Nepaisant to, kad šiuolaikiniai butai sunkiai pritaikomi šiam atributui, paskutiniu metu židiniai vis labiau populiarėja. Technologijos pasiekė tokį lygį, kai imitacija niekuo nenusileidžia originalui.

Skirtingi elektriniai ir dujiniai židiniai, arba tiesiog marmurinė židinio lentynėlė su viduje išdėstytomis žvakėmis, suteikia patalpai žavesio, rafinuotumo, ypatingo jaukumo ir šilumos. Šiuolaikinis dizainas leidžia suderinti šį, iš pirmo žvilgsnio tokį klasikinį, elementą su bet kokio stiliaus erdve.

Akvariumas taip pat yra populiarus dizaino elementas. Jis suteikia patalpai natūralaus grožio, kurio taip trūksta šiuolaikiniam miestui, ramina, padeda atsipalaiduoti po sunkios dienos. Ir, žinoma, tai ryški bet kokio interjero detalė.

Didžiulis akvariumas su egzotiškomis žuvytėmis taps originalia puošmena, kurią būtų nelogiška slėpti miegamajame. Jį norisi patalpinti pačioje matomiausioje vietoje, norint turėti galimybę dažniau juo mėgautis.

Žinoma, sunku ir išvardinti visus elementus, kurie gali tapti kambario centru. Tai gali būti ir paveikslai didžiuliuose brangiuose rėmuose, originalios skulptūros, dizainerių sukurti elementai ir panašiai. Tik nereiktų viso to stengtis sutalpinti svetainėje. Daiktai paprasčiausiai susilies į formų ir spalvų kaleidoskopą, todėl bus sunku išskirti kiekvieną detalę atskirai.

Kaip išdėstyti

Planuodami svetainės interjerą, nuspręskite, ką norite joje matyti. Pirma, tarp tų daiktų reikia nusistatyti prioritetus ir išsirinkti vieną, kuris būtų vizualus kambario centras ir pagrindinis elementas, sudarantis esminį įspūdį.

Šį daiktą reiktų patalpinti taip, kad įėjęs į kambarį žmogus iškart jį pamatytų. Jo padėtį galima ir reikia pabrėžti fonu.
Toks būdas suteiks šiek tiek erdvės aplink pagrindinį svetainės tašką. Tai gali būti sienos spalva ar faktūra, specialiai sukurta niša ar lentynų sistema. Visa, kas sutelkia dėmesį į to elemento buvimą.

Antra, reikia likusius daiktus išdėstyti prioriteto tvarka. Taip jie neužims vienas kito erdvės.

Kiekvienas atskiras elementas turi būti savotiškas tos kambario dalies, kurią jam skiriate, centras. Visus tuos antraeilius objektus taip pat galima pabrėžti fonu, tačiau ne tokiu ryškiu ir krintančiu į akis, kaip pagrindinis.

Svarbu prisiminti, kad aplink kiekvieną elementą turi būti erdvės, oro, fono. Dėmesys turi koncentruotis būtent į tą dalyką, o ne į spalvinės gamos ir faktūrų kaitą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis