Kaip sukurti harmoniją svetainėje?

Svetainė – tai zona, kurioje nuolat renkasi svečiai, o ir šiais šaltais žiemos vakarais norisi praleisti kuo daugiau laiko po apklotu ir tiesiog pabūti su artimaisiais. Tad kaip sukurti harmoniją šioje erdvėje?

Jeigu įsivaizduotumėte svetainės kambario galinėje sienoje liniją, kaip veidrodį vertikaliai kertančią židinio centrą, tai svetainės interjero detalės kairėje linijos pusėje būtų beveik identiškos detalėms, esančioms dešinėje linijos pusėje.

Shutterstock nuotr.

Dvi sofos arba sofa ir krėslai, du paveikslai, dvi gėlės. Simetrija kambario erdvėse sukuria statiką; stabilumo, nejudrumo efektą.

Shutterstock nuotr.

Tam, kad sukurtumėte šiek tiek intrigos, įveskite judesį į simetrišką svetainės kambario išplanavimą, kai kurios detalės turi šiek tiek skirtis: skirtingos gėlės, ant sofų pamėtytos pagalvėlės; langas, dešinėje kambario pusėje esančioje sienoje; pro žaliuzes, dengiančias langą, ant sienos krintantys natūralios šviesos spinduliai.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Simetrija yra viena iš pagrindinių meno, mokslo ir gamtos pažinimo koncepcijų. Simetrija tai, kai viena, kokios tai architektūrinės ar intejero detalės ar statinio dalis veidrodiškai ar beveik veidrodiškai atitinka kitą.

Shutterstock nuotr.

Simetrija – tai statika, asimetrija-judesys. Tai architekto, dizainerio įrankiai ar būdai suteikti projektuojamoms erdvėms reikalingą ar pageidaujamą įspūdį: daugiau veržlumo ar daugiau ramybės. Simetrija, asimetrija – tai projektavimo kalbos išraiškos priemonės. 

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Naudokite jas, ir nepamirškite, jog visuomet galite laužyti taisykles!

***

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės prancūziškos kosmetikos gamintojos "L'Occitane" dovanų čekį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis