Kaip pigiai ir greitai atnaujinti nusibodusį svetainės interjerą

Kai namuose praleidžiame didžiąją gyvenimo dalį, interjeras ilgainiui pabosta.

Svetainės interjeras

Tokiu atveju jo atnaujinimas yra puiki išeitis atgaivinant namų žavesį. Kambarius atnaujinti galima labai įvairiai, tačiau išsirinkti tinkamiausius jūsų kambariui gali būti painu.

Svetainė – tai kambarys sulaukiantis daug svečių ir jūsų dėmesio. Todėl pačios išradingiausios ir unikaliausios interjero idėjos dažniausiai įgyvendinamos šiame kambaryje. Vis dėlto, pirmiausiai savo planus reikėtų sutalpinti į atitinkamus laiko ir biudžeto rėmus.

Jeigu investuoti ruošiatės vos keletą eurų ir keletą valandų darbo – per tokį laiką, žinoma, visos renovacijos neatliksite.

Maži pokyčiai

Siekdami greitų ir nebrangių pokyčių savo svetainės kambariui, galite beveik viską atlikti savarankiškai – tereikia jūsų vaizduotės. Siekdami pažadinti naujas idėjas interjero pokyčiams, žvilgtelėkite į šiuos paprastus, bet veiksmingus patarimus:

  • Tapyba – jeigu mėgstate ir sugebate gražiai piešti, galite papuošti savo sieną. Puikiam rezultatui reikia gerų piešimo įgūdžių, tad jeigu tuo nenorite užsiimti patys, tarp draugų tikrai rasite kūrybingą žmogų, kuris tai atliks kokybiškai ir greitai. Šiomis dienomis stiliaus viršūnėje yra įvairūs ranka piešiami ornamentai bei vienspalviai ar dvispalviai solidūs piešiniai.

Asmeninio albumo nuotr.

  • Paveikslas – klasikinis ir nesenstantis būdas atgaivinti kambarį. Jokiam kambariui netinka bet koks paveikslas. Sendinto stiliaus kambarys dera su senesnio tipo paveikslais ir priešingai. Sendinta mediena dekoruotame svetainės kambaryje puikiai tinka klasikinio tipo paveikslas su tamsinto tono rėmais. Dekoruojant modernesnio stiliaus kambarį, galima įsigyti keletą vienodų rėmelių ir įrėminus fotografijas ar patinkančius paveikslėlius, pakabinti juos šalia.

Asmeninio albumo nuotr.

  • Augalija – jei kambarį norite pagyvinti, tai augalija tai padarys visomis prasmėmis. Pasidomėkite egzotinių augalų įvairove arba tiesiog skirkite svetainės kampelį rožėms, begonijoms, chrizantemoms.

Adobe Stock

Dideli pokyčiai

Rimtesni pokyčiai yra brangesni laiko ir pinigų atžvilgiu, bet yra verti kiekvieno cento, jei atlikti tinkamai. Svetainės kambarys turi būti jaukus, kad laiką maloniai leistumėt tiek jūs, tiek jūsų svečiai – o tam puikiai tinka mediena.

Mediena jau nuo seno yra naudojama namų statyboje, interjero apdailoje ir ji labai aktuali šiandien. Jeigu tinkamai panaudota, mediena bus jauki, natūraliai ir prabangiai atrodanti medžiaga. Tačiau kaip ir kur ją naudoti?

Asmeninio albumo nuotr.

Vienas šiuolaikiškiausių būdų tai padaryti – tai medinė sienų danga. Medinė siena, priklausomai nuo medienos tipo, apgaubusi kambarį suteikia jam atitinkamą įvaizdį. Pavyzdžiui, tamsi mediena padengta laku atrodo prabangiai. Šviesi mediena puikiai tinka mažesniam kambariui, nes šviesi spalva suteikia erdvės jausmą.

Labai daug aspektų priklauso nuo raštų. Galite suderinti sienų raštą su baldais ir kitais daiktais arba sienas susikurti kaip spalvų pagrindą kitoms interjero detalėms.

Asmeninio albumo nuotr.

Kiek unikalesnį vaizdą suteikia 3D sienų danga. 3D danga dažnai naudojama vienai arba dviem sienoms, o kitos sienos padengiamos įprasta mediena. Taip yra pabrėžiama šių išskirtinai atrodančių sienų išvaizda, kuri tikrai patrauks svečių dėmesį.

Asmeninio albumo nuotr.

Skirkite dėmesio renkantis medienos rūšį. Kiekviena rūšis sukuria skirtingus atspalvius ir turi unikalų raštą. Ąžuolas yra vienas labiausiai dėmesio vertų pasirinkimų dėl savo paprastumo ir tvirtumo. Jeigu norite kiek labiau egzotiško pasirinkimo, atkreipkite dėmesį į riešutmedį, raudonąjį ąžuolą ar klevą.

Asmeninio albumo nuotr.

Atsiverkite naujovėms

Įvairios interjero inovacijos yra visapusiškai išbandomos ir tada leidžiamos į rinką. Daugelis žmonių yra linkę rinktis senus, bet išbandytus būdus renovuojant kambario interjerą. Tačiau interjeras turi būti patrauklus, malonus ir įdomus jums patiems.

Adobe Stock

Nebijokite šiuolaikinių interjero idėjų – būsite tikrai patenkinti galutiniu rezultatu, jeigu pasidomėsite ir nestandartiniais variantais!

šaltinis: www.manosiena.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis